2019-03-02

La Traviata cu invitați de renume la Opera Maghiarã



Grandiosul spectacol ,,La Traviata”, de Giuseppe Verdi, a cãrui regie poartã semnãtura artistei Gy. Tatár Éva, revine pe scena Operei Maghiare din Cluj cu o distribuție de excepție: Violetta Valery – Kolonits Klára (http://klarakolonits.com/en/), Flora Bervoix – Duffner Melinda (debut), Alfred Germont – Pataki Adorján.

Reprezentația are loc joi, 7 martie 2019, ora 18:30, sub bagheta dirijorului Dinyés Dániel.

Opera este bazatã pe romanul ,,Dama cu camelii” de Alexander Dumas, publicat în 1848. Giuseppe Verdi a vãzut versiunea scenicã la teatrul Vaudeville, în timpul şederii sale la Paris în 1851-1852, şi a cerut colaboratorului sãu Francesco Maria Piave sã scrie un scenariu. Piave a schimbat drastic povestea. În timp ce Dumas discutã problemele sociale actuale în romanul sãu, Verdi si Piave aleg o abordare psihologicã, şi se concentreazã pe povestea de dragoste dintre trei personaje.

Premiera operei ,,La Traviata” a avut loc în 6 martie 1853 la teatrul Venețian Teatro Fenice. În Cluj opera a avut premiera în 6 aprilie 1861 sub conducerea directorului Follinus, cu titlul ,,Femeia pierdutã”, tradus de Nádaskay Lajos. De atunci ,,La Traviata” este un titlu permanent în repertoriul Operei Maghiare.

Vã așteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER