2015-03-05

KELE BRIGITTA ÎN ROLUL SILVIEI



Operetele lui Kálmán Imre aduc tot timpul bucurie în sufletul publicului, fapt dovedit și de succesul neîntrerupt al titlurilor jucate. În data de 15 martie 2015, de la ora 17.00, în rolul principal al operetei Silvia, o vom revedea pe marea noastrã sopratã, Kele Brigitta. Artista, mebrã atât în colectivul Operei Maghiare Cluj cât și în cea al Operei din Düsseldorf, a semnat recent o colaborare pe stagiunea 2016/2017 cu una din cele mai mari opere din lume, Opera Metropolitana din New York.

Doar atunci putem aprecia cu adevãrat frumusețea operetei Silvia, dacã ținem cont de perioada tulbure în care s-a nãscut aceastã lucrare. În timp ce în Europa primul rãzboi mondial se extindea cu repeziciune, compozitorul Kálmán Imre lucra într-o stațiune retrasã din Austria la acea operetã, ce avea sã devinã capodopera sa și a întregii repertoriu al operetelor maghiare, a lui Silvia. Succesul operetei a fost și este garantat și astãzi, unul din motive fiind grațiozitatea și umorul cu care abordeazã probleme, care acum o sutã de ani ruinau viețile oamenilor: despãrțirile cauzate de diferențele pãturilor sociale ale iubitelor lui Kálmán – din fericire doar pânã în ultimul act.

În distrubuție, pe lângã Kele Brigitta vor apãrea Szabó József, Jordán Éva, Szabó Levente, Madarász Lóránt, Pataki Enikõ, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Berciu Samu, Kovács Ferenc.

Opereta va fi dirijat de Kulcsár Szabolcs și a fost regizat de maestrul Selmeczi György. Scenografia îi aparține lui Venczel Attila, costume de Szakács Ágnes, coregrafia realizat de Mîndruţiu Mihail.

Vã așteptãm la o searã cu un parfum elegant! 







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER