2015-03-11

BAIADERA, O PREMIERÃ FOARTE AȘTEPTATÃ



Duminicã, în 29 martie, de la ora 18 vã invitãm la premiera lunii mãrţişorului, Baiadera, de Kálmán Imre, spectacol interpretat pe un libret prelucrat special pentru Opera Maghiarã din Cluj de cãtre Moravetz Levente. 

Sub bagheta dirijoarei Incze G. Katalin, corul, orchestra, ansamblul de balet şi soliştii Operei Maghiare vã vor oferi un spectacol de zile mari în regia lui Annamáriei Gombár, scenografia lui Polgár Péter  Jelmez, costumele Andreei Ledenják şi coregrafia lui Antal József.

Cu toate cã au trecut aproape 100 de ani de la premiera din Viena a operetei Baiadera (1921), subiectul ales de compozitorul Kálmán Imre, melodiile bine scrise, duetele amoroase combinate cu umor, conferã spectacolului un farmec nemuritor, gustat şi astãzi de publicul de pretutindeni. Premiera de la Cluj din aceastã lunã este întâmpinat de un interes major, biletele deja fiind pe terminate. 

Povestea începe în faţa unei loje a Teatrului de Operetã din Paris. Firul principal al intrigii se ţese în jurul relaţiei dintre Radjami, prinţul Indiei şi o cântãreaţã, Odette, a cãror poveste de dragoste este împiedicatã de obstacole politice. Pentru menţinerea pãcii dintre India şi Spania, moştenitorul tronului ar trebui sã se cãsãtoreascã cu o prinţesã spaniolã pe care nici mãcar nu o cunoaşte, însã prinţul nu renunţã la iubirea sa faţã de Odette. Pentru a preveni un rãzboi, ambasadorii ţãrilor în cauzã fac un plan prin care Radjami sã revinã în India. Acest lucru nu pare a putea fi realizat decât prin invitarea teatrului Odettei în Orientul Mijlociu, fapt ce îl va determina pe Radjami sã o urmeze. Cu toţii cãlãtorind pe acelaşi vapor situaţia se complicã datoritã faptului cã unii dintre admiratorii cântãreţei se îmbarcã şi ei cu aceeaşi destinaţie. Un singur lucru vã putem dezvãlui: cu certitudine, la sfârşitul poveştii va avea loc o cãsãtorie. Dar cine sunt mirele şi mireasa?

Aceasta o vom afla împreunã pe puntea vaporului...unde sunteţi invitaţi alãturi de soliştii: Szabó Levente, Balázs Borbála, Veres Noémi, Rétyi Zsombor, Ádám János, Hary Judit, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Fülöp Tímea, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó, Kovács Ferenc

Spectacolul este supratitrat în limba românã!
Vã aşteptãm cu drag !







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER