INTERJÚ • 2015-01-06

  A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA – beszélgetés Szabó Bálint vendégmûvésszel

  Újra színpadra kerül a Bánffy Miklós Napokon bemutatott Bartók-opera a Kolozsvári Magyar Operában január 8-án, 19 órától. Az elõadásban fellép Szabó Bálint szólista, aki nemzetközi karrierjének élményeirõl, illetve a Kékszakállú-szereprõl beszélt.

 • 2014-12-29

  Interjúk a Valahol Európában kapcsán

  Interjú Béres Lászlóval a musicalekhez fûzõdõ kapcsolatáról, rendezõi koncepciójáról, illetve a gyerekszereplõkkel az elõadásról és a készülési folyamatokról.

 • 2014-11-28

  Interjú Jakab Melinda rendezõ-koreográfussal

  SZAVAK HELYETT BALETT – SZENTIVÁNÉJI ÁLOM AZ OPERÁBAN Balettbemutatóra kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában 2014. december 16-án. A közönségnek ismerõsen csenghet a Szentivánéji álom cím, viszont ritkán láthatjuk tánc formájában a darabot. A Shakespeare-i dráma ezen megközelítésérõl Jakab Melinda rendezõ-koreográfussal beszélgettünk.

 • 2014-10-08

  Interjú: Novák Péter - Mozart reloaded

  "Kolozsvári Magyar Opera – három olyan szó, amelyekért külön-külön is hajlandó vagyok tûzbe menni, a háromért együtt meg aztán végképp." Interjú Novák Péterrel, a Figaro házassága rendezõjével

 • 2014-09-09

  Selmeczi György a Bizánc címû elõadásról

  Meghökkentõ döntésnek tûnhet, hogy Selmeczi György éppen a Herczeg Ferenc által 1904-ben írott drámát, a Bizánc címû darabot választotta átdolgozásra.

 • 2014-06-17

  Életre kelteni a zenét

  Interjú Zakariás Zalánnal, a Szent Johanna rendezõjével