HÍREK • 2014-11-03

  Szinpadon a nagysikerû Báthory Erzsébet musical-opera

  Idén elõször tûzi mûsorra az opera a Báthory Erzsébet címû musicalt, a szereposztásban két neves külföldi vendégmûvésszel: a címszerepet Benedekffy Katalin, míg Walter nyomozót Szemenyei János alakítja.

 • 2014-11-03

  ÚJ SZEREPOSZTÁSBAN A CSÜTÖRTÖKI FIGARO HÁZASSÁGA

  A Figaro házasságát csütörtökön új szereposztásban láthatják: GERGELY ARNOLD (Almaviva gróf), BARABÁS ZSUZSA (Rosina grófnõ), COVACINSCHI YOLANDA (Susanne), SÁNDOR ÁRPÁD (Figaro), SZÉKELY ZSEJKE (Cherubino)

 • 2014-10-28

  TÖRTÉNELMET ÍRTAK VASÁRNAP AZ OPERÁBAN

  Két teltház fogadta vasárnap, október 26-án azt az elõadást, amely történelmi jelentõségû intézményünk számára. Több mint 1700 nézõ fordult meg a nap folyamán az operában. A mosoly országát mutatta be a Budapest Operettszínház a Kolozsvári Magyar Operával együttmûkõdve, két egymást követõ idõpontban a kolozsvári, és erdély számos részérõl érkezett közönségnek.

 • 2014-10-22

  A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ KOLOZSVÁRON!

  Elõször lép fel Kolozsváron a világ legrangosabb operettszínháza. Október 26-án 15 és 19 órától Lehár Ferenc A mosoly országa címû romantikus nagyoperettjét mutatja be a Budapesti Operettszínház teljes színpadi társulata, parádés szereposztással, lélegzetelállító látványvilágú díszleteivel és jelmezeivel, Kero rendezésében!

 • 2014-10-20

  Fedezd fel magadnak az OPERÁT!

  Kolozsváron vagy egyetemista három-négy-öt-hat (vagy még több évig)? Biztosan tudod már, hogy van pár dolog, amit ez idõ alatt ki kell próbálnod, meg kell kóstolnod, át kell élned, meg kell tapasztalnod ;)! Mi úgy gondoljuk, hogy egyetemista éveidbõl nem maradhat ki az a kulturális szórakozás sem, amit CSAK Erdély fõvárosában, Kolozsváron találsz meg. Ezért a Magyar Opera különbözõ kedvezményekkel, alternatív programokkal nyit feléd!

 • 2014-10-15

  MAI OPERAMESÉK - Lemezbemutató

  A Kolozsvári Magyar Opera által két éve megalkotott minõségi lemezfelvétel színpadi bemutatójára kerül sor 2014. október 19-én. A félig szcenírozott elõadást 19 órától tekinthetik meg Budapesten, a Mûvészetek Palotájában, a kolozsvári opera zene- és énekkarának elõadásában.

 • 2014-10-13

  Gálakoncert PUCCINI emlékére

  2014. október 16-án a Kolozsvári Magyar Opera újra széthúzza függönyét, hogy a zeneirodalom egyik legnagyobb operaszerzõje, Giacomo Puccini elõtt tisztelegjen. A két és fél órás gálakoncert 19 órától lesz megtekinthetõ.

 • 2014-10-08

  Diákkedvezmény a FIGARO HÁZASSÁGÁRA

  Hallottátok a hírt? Botrányos esküvõ készül az Operában! 10 lejért / 2 személy, most te is az esemény vendége lehetsz!

 • 2014-10-02

  BÉRLETAJÁNLÓ és JEGYÁRAK

  Az idei évadban is jelentõs kedvezményeknek örvendhetnek mindazok, akik bérletet váltanak az Operába. Nemcsak a mûfajok színes, változatos skáláját foglaltuk kínálatunkba, hanem az elõzõ évek tapasztalataiból és a közönség igényeinek megfigyelésére építve dolgoztuk ki ajánlatunkat.

 • 2014-10-01

  Figaro újratöltve, avagy egy õrült este az Operában

  Egy menyasszony, két férfi, na meg egy féltékeny feleség – milyen receptet adhat ez a házas élethez? A Kolozsvári Magyar Opera az újszerû Figaro házasságával nyújt betekintést a szerelmi háromszög (vagy inkább sokszög) bonyodalmaiba.

 • 2014-09-26

  Média Kiválóság díjjal tüntették ki Szép Gyula operaigazgatót

  Tizenegyedik alkalommal adták át a Média Kiválóság díjait szeptember 25-én Kolozsváron. Az Amaprenta Advertising és a Telekom által felajánlott díjakat olyan kolozsvári személyek kapják meg, akik jelentõsen hozzájárulnak Kolozsvár közösségi és kulturális életének épüléséhez.

 • 2014-09-17

  A BIZÁNC opera alkotóival találkozott a sajtó

  A szeptember 17-én tartott sajtótájékoztatón részletesen ismertették a Selmeczi György által írt Bizánc címû opera fontosabb tudnivalóit. Az eseményen jelen volt Selmeczi György zeneszerzõ, Jankó Zsolt karmester és Zakariás Zalán rendezõ is.