DESPRE MOZART STEPS
Spectacolul de teatru coregrafic “Mozart Steps” este un concept original al coregrafului Gigi Cãciuleanu, creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Acesta ilustreazã confruntarea dintre douã universuri, muzica lui Mozart şi dansul lui Cãciuleanu, dând naştere unui spațiu ce exceleazã în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonorã este o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelã între muzica occidentalã clasicã si cea orientalã, egipteanã. 

“Opera lui Mozart, Mozart-europeanul prin excelenţã, reprezintã un alambic de culturi atât prin geniul cât si prin orizontul creaţiilor pe care acesta ni le-a lãsat. Operele sale au fost scrise tot atât de bine în italianã cât şi în germanã. Pe lângã faptul cã au fost traduse în mai toate limbile pãmântului si reprezentate mai pe toate scenele lumii.
Muzica spectacolului MOZART STEPS reprezintã o lãrgire şi mai mare a orizontului muzical, fiind o reinterpretare actualã a lumii mozartiene de cãtre doi mari artişti de azi: Hugues Curzon si Ahmed al Maghreby. Care au ideat o paralelã între muzica doctã a occidentalului Mozart şi muzica orientalã, etnicã a unui etern Egipt. Banda sonorã fiind un montaj pe care l-am conceput pornind de la douã albume : MOZART L’EGYPTIEN (Mozart egipteanul)-1 şi MOZART IN EGYPT-2.
Spectacolul MOZART STEPS este o confruntare între acest univers muzical si lumea mea de dans. O îmbinare între Muzicà si Compozitie Coregraficà. O alianţà şi un aliaj.
Un spectacol de Teatru-Coregrafic, stil în care, contrar Teatrului-Dans (unde dansatorilor li se cere sà fie actori), de data aceasta actorii sunt chemati sà-şi rezolve partiturile şi sà se comporte scenic ca nişte veritabili dansatori. “ - Gigi Cãciuleanu

DESPRE FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS CONTEMPORAN STEPS

Cea de­a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS este organizat în parteneriat cu Opera Maghiarã Cluj și se va desfãşura în perioada 20 mai ­ 21 iunie şi se adreseazã clujenilor iubitori de muzicã şi dans. 
Aceştia sunt invitaţi sã descopere o lume complexã şi aflatã în permanentã reinventare, în care 
pasiunea, energia, ritmul şi tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouã perspectivã 
asupra cotidianului. 
Spectatorii vor avea acces la reprezentaţii culturale inedite şi antrenante ale artiştilor locali, precum şi la producţii de talie mondialã, în premierã pe scena clujeanã. Spectacolele din cadrul festivalului, adevãrate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcãri, au fost atent selecţionate pentru a ilustra multiplele faţete ale dansului contemporan.
Festivalul este o platformã creativã pentru dansatori, coregrafi şi regizori, care faciliteazã 
explorarea noilor direcţii din dansul contemporan. dar şi un spaţiu dedicat schimbului de emoţii 
şi idei între artişti şi public. Pe lângã spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii, 
workshop­uri şi alte evenimente tematice, care completeazã tabloul acestei nonconformiste 
manifestãri culturale.


SCENOGRAFIE ŞI LIGHT DESIGN: Gigi Cãciuleanu
ASISTENT COREGRAFIE: Adriana Bârzã
ASISTENT SCENOGRAFIE: Alin Gavrilã


DISTRIBUÞIA: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cãtãlin Pãtru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Ema Veţean, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Popa, Tudor Rãileanu, Maria Soilicã, Alexandra Șerban, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagã, Iustinian Turcu, Gabriela Pârlițeanu

2015. Iunie 9 ora 19.00


GALERIE VIDEO


Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER