DESCRIERE SPECTACOL

Spectacolul de dans contemporan “Swan Lake”, în coregrafia lui Daniel Cardoso şi pus în scenã de cãtre Compania Quorum Ballet din Portugalia, este o viziune modernã a unei poveşti clasice. O interpretare poeticã şi fantezistã, în care un azil de boli mintale este populat de fiinţe bizare, care întruchipeazã defectele şi virtuţile umane.

O nouã zi se naşte dincolo de zidurile azilului. Înãuntru, nebunia a luat locul vieţii de zi cu zi, iar cei care trãiesc acolo au uitat cine sunt. Vocile şi dorinţele sunt înnãbuşite de pereţii acestui gigant şi tãcut exil. În Azil, asistentele sunt Reginele care comandã fiecare mişcare a trupului pacientului; în umbrã, o femeie curãţã dorinţele întunecate ale altora; şi un om - prizonier în propriul sãu trup şi propria sa nebunie - transformã visele sale despre pãsãri în corpurile pacienţilor. Precum o colivie în care pasãrea nu îndrãzneşte sã dea din aripi, Azilul este o colivie a oamenilor. O panã pluteşte pe coridor… În ziua aceea, un nou oaspete soseşte. Muzica pe care o aduce cu el întrerupe tãcerea. Sunetul muzicii se va rãspândi în exil. În Azil, vine şi Noaptea: ea picteazã pereţii în negru şi inundã aerul, precum apa care curge dintr-un lac fermecat şi întunecat. Braţele devini aripi şi degetele se transformã în pene… inimile somnambulilor se umplu de uimire, în timp ce trupurile pãsãrilor se învârtesc, iar muşchii umani fac salturi.
Între noapte şi zi, muzica va aduce decepţie, fascinaţie, seducţie şi nebunie. Cu toate cã, pe partea aceasta a Zidului, Azilul pare liniştit - ca reflexia unui Lac mincinos care ascunde sub apã mişcãri secrete.


DESCRIERE FESTIVAL

Cea de­a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS este organizat în parteneriat cu Opera Maghiarã Cluj și se va desfãşura în perioada 20 mai ­ 21 iunie şi se adreseazã clujenilor iubitori de muzicã şi dans.
Aceştia sunt invitaţi sã descopere o lume complexã şi aflatã în permanentã reinventare, în care
pasiunea, energia, ritmul şi tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouã perspectivã
asupra cotidianului.
Spectatorii vor avea acces la reprezentaţii culturale inedite şi antrenante ale artiştilor locali, precum şi la producţii de talie mondialã, în premierã pe scena clujeanã. Spectacolele din cadrul festivalului, adevãrate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcãri, au fost atent selecţionate pentru a ilustra multiplele faţete ale dansului contemporan.
Festivalul este o platformã creativã pentru dansatori, coregrafi şi regizori, care faciliteazã
explorarea noilor direcţii din dansul contemporan. dar şi un spaţiu dedicat schimbului de emoţii
şi idei între artişti şi public. Pe lângã spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii,
workshop­uri şi alte evenimente tematice, care completeazã tabloul acestei nonconformiste
manifestãri culturale.
Compania Quorum Ballet din Portugalia

Regie artisticã şi coregrafie: Daniel Cardoso
Dansatori principali: Elson Ferreira, Filipe Narciso, Inês Godinho, Inês Pedruco, Mathilde Gilhet si Margarida Costa.
Dansatori: Catarina Correia, Diana Pinto, Ester Gonçalves, Kim Potthoff, David Bernardino, Daniel Cascão, Filipe Baracho, Hugo Rodrigues
Dramaturgie: Ana Lazaro
Lumini: Daniel Cardoso
Scenografie: Hugo F. Matos si Daniel Cardoso
Costume: Liliana Mendonça
Video: António Cabrita
Tehnic: Hugo Franco and Rui Daniel Production: Raquel Vieira de Almeida
Marketing: Maria Dolores Espírito Santo
Financiar: Cristina Bernardino

Durata: 1h 50 min

2015. Iunie 02 ora 18:00


GALERIE VIDEO


Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER