DESCRIERE SPECTACOL

Spectacolul “Correr o Fado”, în regia şi coregrafia lui Daniel Cardoso, este un tribut adus culturii portugheze, ilustrând şi o demistificare a conotaţiei melancolice şi nostalgice a muzicii Fado, prin intermediul dansului contemporan. Într-o multitudine de mişcãri, sunete şi senzaţii, dansatorii companiei Quorum Ballet (Portugalia) îi poartã pe spectatori într-o cãlãtorie incredibilã prin arta şi istoria Portugaliei.

“Correr o Fado duce publicul într-un loc în care poate sã înveţe mai multe despre cultura portughezã. Am selectat cele mai interesante lucruri despre Portugalia veche şi cea contemporanã. În piesã sunt explorate diferite tipuri de relaţii, toate inspirate de versurile celor mai frumoase cântece Fado.
O parte din decor simbolizeazã unul dintre aspectele cheie ale artei şi arhitecturii portugheze: plãcile prezente pe faţadele vechilor clãdiri din Portugalia. Dar cel mai important aspect al piesei este Apa. Rezervoarele de apã simbolizeazã douã lucruri foarte diferite: lacrimile vãrsate în timp ce se ascultã muzica Fado (în cea mai tradiţionalã formã a acestui stil muzical) şi apa din oceanul care înconjoarã Portugalia. Ideea oceanului este dusã pânã în punctul în care apa cade sub formã de ploaie pe toatã scena, iar dansatorii care interacţioneazã cu apa în rezervoare simbolizeazã furtunile trãite de strãmoşii noştri, în timp ce se aflau pe mare.
Piesa duce spectatorii într-o cãlãtorie despre cultura portughezã, arãtând prin dans şi coregrafie toate acele aspecte care o definesc, într-o manierã creativã şi interactivã.

DESCRIERE FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS CONTEMPORAN STEPS

Cea de­a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS este organizat în parteneriat cu Opera Maghiarã Cluj și se va desfãşura în perioada 20 mai ­ 21 iunie şi se adreseazã clujenilor iubitori de muzicã şi dans.
Aceştia sunt invitaţi sã descopere o lume complexã şi aflatã în permanentã reinventare, în care
pasiunea, energia, ritmul şi tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouã perspectivã
asupra cotidianului.
Spectatorii vor avea acces la reprezentaţii culturale inedite şi antrenante ale artiştilor locali, precum şi la producţii de talie mondialã, în premierã pe scena clujeanã. Spectacolele din cadrul festivalului, adevãrate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcãri, au fost atent selecţionate pentru a ilustra multiplele faţete ale dansului contemporan.
Festivalul este o platformã creativã pentru dansatori, coregrafi şi regizori, care faciliteazã
explorarea noilor direcţii din dansul contemporan. dar şi un spaţiu dedicat schimbului de emoţii
şi idei între artişti şi public. Pe lângã spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii,
workshop­uri şi alte evenimente tematice, care completeazã tabloul acestei nonconformiste
manifestãri culturale.
Compania Quorum Ballet din Portugalia

Regizor Artistic: Daniel Cardoso
Coregrafie: Daniel Cardoso
Scenografie: Daniel Cardoso e Hugo F. Matos
Dansatori: Daniel Cardoso, Elson Ferreira, Ester Gonçalves, Filipe Narciso, Inês Godinho, Kim Potthoff si Mathilde Gilhet.
Lumini: Paulo Correia
Tehnic: Hugo Franco e Rui Daniel
Costume: Storytailors
Producţie: Raquel Vieira de Almeida
Marketing: Maria Dolores do Espírito Santo
Financiar: Cristina Bernardino

Duratã: 1h 30 min
2015. Iunie 4 ora 19:00


GALERIE VIDEO


Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER