2016-04-17

Sãptãmâna Școala Altfel la Opera Maghiarã




În perioada 19-21 aprilie, Opera Maghiarã din Cluj vã invitã la un program special dedicat, celor mari dar și celor mici în cadrul ,,Sãptãmâna Școala Altfel”.
Programul va include o operã istoricã un musical distractiv și un spectacol de balet, rãspunzând astfel unei palete largi de preferințe ale publicului.
Spectacolele vor avea loc în matineu, de la ora 11, dupã cum urmeazã:

Marți, 19 aprilie, Banul Bánk (spectacol educativ) – operã istoricã de Ferenc Erkel
Miercuri, 20 aprilie, Ali Baba și vreo patruzeci de hoți – musical de Péter Venczel și Levente Moravetz
Joi, 21 aprilie, Cenușãreasa – balet de Serghei Prokofiev

Banul Bánk

Opera istoricã Banul Bánk fost compusã de Ferenc Erkel în 1861 și este reprezentativã pentru școala naționalã romanticã maghiarã. Conceputã în trei acte pe un libret de Béni Egressy dupã piesa lui Jószef Katona, opera reprezintã o sintezã între stilul operei italiene și etosul muzicii populare naționale maghiare fiind caracterizatã prin același avânt revoluționar prezent în operele verdiene contemporane. Regia e semnatã de Gábor Dehel. Spectacolul va fi dirijat de maestrul Szabolcs Kulcsár.

Ali Baba și vreo patruzeci de hoți

Ali Baba și vreo patruzeci de hoți este un musical de familie în douã acte, compus pentru copii și pentru toți cei care doresc sã se simtã din nou copii. Soliștii, corul, orchestra și corpul de balet ai Operei Maghiare, sub bagheta maestrului Szabolcs Kulcsár, vã invitã într-o cãlãtorie exoticã în lumea binecunoscutului basm oriental, adaptat cu umor și bunã dispoziție realitãții lumii actuale. Copiii mici și ,,mari” vor savura astfel povestea Șeherezadei din O mie și una de nopți, într-o variantã ineditã, basmul original fiind un pretext pentru realizarea unui spectacol colorat, plin de viațã, cu o intrigã interesantã, replici spumoase și muzicã bunã.

Cenușãreasa

Coregraful Rareș Arcadie Cîmpean, dirijorul József Horváth, corpul de balet și orchestra Operei Maghiare și-au dat mâna pentru a realiza un spectacol de balet de excepție dedicat copiilor și tuturor iubitorilor genului. Cunoscuta poveste a Cenuşãresei a fost întruchipatã muzical de compozitorul rus Serghei Prokofiev pentru balet, în 1945. Premiera a avut loc acum 70 de ani la Teatrul Mare (Bolsoj Teatr) din Moscova, iar succesul a fost uriaș. Basmul este uşor adaptat fiind prezente personaje închipuite doar de compozitor şi de libretistul Nicolai Volkov, create pentru a pune în valoare dansul.

Vã așteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER