2019-01-11

O distribuție excepționalã: Rigoletto la Opera Maghiarã



Opera Maghiarã aşteaptã iubitorii de muzicã la un spectacol extraordinar în data de 17 ianuarie, joi seara de la ora 18:30, pentru o reprezentație cu Rigoletto în regia lui Selmeczi György. Conducerea muzicalã este asiguratã de dirijorul Horváth József.

Vã invitãm sã nu ratați aceastã șansã de a vedea inedita versiune a operei lui Verdi, cu Miklósa Erika (Gilda), Horváth István (Ducele) și Balla Sándor în rolul lui Rigoletto.

Rigoletto nu a fost scos niciodatã din repertoriu, deoarece antieroul cu stil de viaţã libertin, eroina naivã, asasinul plãtit, lipsit de suflet şi bufonul de la curte cu soarta tragicã fac parte din personajele cele mai vii, cele mai pline de viaţã ale tuturor operelor – graţie muzicii lui Verdi învãluitã de o strãlucire şi o luminã permanentã. Aria ducelui, ,,La donna è mobile” (Femeia e schimbãtoare) este cea mai cunoscutã, însã întreaga operã Rigoletto este o paradã a pieselor şi ariilor de operã devenite populare, punctul culminant fiind cvartetul din actul III, ,,Bella figlia dell’amore”: cele trei personaje principale şi Maddalena îşi dezvãluie sentimentele contradictorii într-un cântec de o tandreţe tulburãtoare. Caracterele personajelor nu sunt creionate de o singurã arie, ci sunt construite şi luminate de întreaga evoluţie a operei, întreaga creaţie artisticã concentrându-se în jurul personajului Rigoletto, ,,în exterior slut şi grotesc, dar în interior plin de pasiune şi dragoste” (cu cuvintele lui Verdi).







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER