2017-04-04

Eveniment cultural de excepþie: Nunta lui Figaro la Opera MaghiarãOpera Maghiarã din Cluj oferã publicului sãu un spectacol de excepţie în data de 13 aprilie, joi, ora 18:30! În ,,Nunta lui Figaro” de Mozart, îl veţi vedea pe renumitul bas-bariton Zoltán Nagy în rolul contelui Almaviva, Susanne va fi interpretatã de solista Operei Maghiare, Lívia Chiuariu (debut), iar talentata cântãreațã, Viktoria Cormoș apare în rolul lui Cherubino. Capodopera compozitorului austriac este pusã în scenã în regia lui Péter Novák, dirijorul orchestrei fiind Zsolt Jankó.

Opera Maghiarã din Cluj a fãcut un pas curajos când a decis sã punã opera lui Mozart într-o nouã luminã. Publicul va putea urmãri o producţie nouã, nonconformistã, care în vremea lui Mozart a fost interzisã de cãtre cenzurã, dar care astãzi este accesibilã tuturor într-o viziune actualizatã, contemporanã. 

,,Fãrã doar şi poate cã povestea nunţii lui Figaro este una distractivã, hazoasã, urmãrind legile construcţiei unei comedii clasice ca la carte, dar de fapt situaţiile şi caracterele comice par cã merg pânã la grotesc, şi privite prin ochii contemporanilor ne apar exagerate pânã la absurd. Însã toate piesele acestui puzzle provin fãrã excepţie din arsenalul de critici la adresa societãţii pe care autorul le foloseşte şi articuleazã cu o conştientã meticulozitate. Fãrã îndoialã cã o asemenea criticã nu-şi pierde niciodatã valabilitatea şi este binevenitã în orice timp şi spaţiu al istoriei culturii.” – a declarat regizorul Péter Novák.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (de luni pânã vineri, între orele 13.00-19.00 şi cu douã ore înainte de spectacol).

Spectacolul este subtitrat în limba românã.Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER