2019-02-03

Douã debuturi în Boema



Joi, în data de 7 februarie 2019 de la ora 18:30, Opera Maghiarã Cluj vã invitã la Boema de Giacomo Puccini, spectacol în care debuteazã doi tineri interpreţi: Peti Tamás Ottó (Schaunard) și Köpeczi Sándor (Colline). Regia este semnatã de Demény Attila.

Vã invitãm sã nu ratați aceastã șansã de a vedea inedita versiune a operei lui Puccini, cu Kele Brigitta în rolul lui Mimi,  Pataki Adorján (Rodolfo),  Balla Sándor (Marcello), Antal Lívia (Musetta), Mányoki László (Benoit, Alcindor), Plesa Róbert (Parpignol), Sipos Endre (Sergentul). Corul, orchestra și baletul Operei Maghiare din Cluj vor fi conduși de dirijorul Jankó Zsolt.

Cea mai reprezentativã dintre lucrãrile lui Puccini - alãturi de Turandot, Tosca şi Madama Butterfly – opera Boema, face portretul tinerilor boemi din Cartierul Latin al Parisului anilor 1840, cu accent pe relaţia dintre poetul Rodolfo şi Mimi, o brodezã fragilã, de o frumusețe seraficã. Iubirea lor a fost imortalizatã de Puccini în pagini muzicale de o frumusețe sublimã, ce traveseazã timpul și istoria. În cele patru acte, drama psihologicã construitã de Puccini pe libretul lui Giuseppe Giacosa și Luigi Illica dupã romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger definește prin toate mijloacele artistice stilul operei veriste. Subiecte ce reflectã realitatea crudã, boala, sãrãcia, inegalitãțile sociale, pasiunile și trãirile puternice, analiza psihologicã profundã, sfârșitul tragic sunt ingredientele ce nu lipsesc din opera veristã. În Boema tinerii protagoniști sunt sãraci dar bogați sufletește, Mimi este o fatã simplã și foarte bolnavã, dar iubirea ei este nemãrginitã.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Operei Maghiare din Cluj.

Vã așteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER