2015-10-08

Despre dragoste în dublã ipostazã la Opera Maghiarã



Sfârşitul de sãptãmânã al Operei Maghiare din Cluj va fi dedicatã iubirii, iar melomanii pot urmãri opera lui Richard Wagner (sâmbãtã) şi opereta lui Pál Ábrahám (duminicã).

Numele celor doi nu apare împreunã niciodatã în literatura de specialitate, totuși în acest sfârșit de sãptãmânã, datoritã unui capriciu benefic al repertoriului, le vom putea urmãri laolaltã ,,Dragoste interzisã” şi ,,Bal la Savoy”, ambele avându-şi tematica comunã a dragostei. ,,Dragoste interzisã” apare pentru prima oarã în distribuţia a doua. Opera buffa, acest tezaur muzical plin de elan revoluţionar, este pus în scenã cu un umor fin de regizorul Máté Szabó, subliniindu-i aspectul lejer şi ludic al creaţiei wagneriene. Spectacolul începe în 10 octombrie de la ora 18:00 avându-le ca protagoniste acum pe Barbara Balázs, Tímea Fülöp și Éva Jordán.

Opereta lui Pál Ábrahám este la rândul ei, o bijuterie muzicalã reprezentând noul stil al anilor treizeci, marşul triumfal al jazz-ului şi, totodatã, o disoluţie a lumii valsului clasic. Libretul se bazeazã pe emanciparea femeii, care etaleazã forţele sale creatoare, devenind o autoare de prim rang a muzicii avangardiste. Rolul principal al operetei va fi interpretatã de Brigitta Kele, solistã de renume internaţionalã. Spectacolul va avea loc în data de 11 octombrie de la ora 17:00.

Elevii le pot cumpãra bilete cu preț redus, deci cu un bilet de 10 lei vor putea intra douã persoane.










Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER