corepetitor

Gergõ Nagy a început studiul pianului din dorinţa de a o imita pe mãtuşa lui care cânta la orgã în biserica oraşului natal, Tãşnad din jud. Satu-Mare. A fãcut primii paşi în lumea muzicii cu profesoara dr. Bernadette Czumbil cu care menţine o strânsã legãturã şi în prezent şi cu care în 2013 au susţinut mai multe recitaluri la 4 mâini, atât în ţarã cât şi în strãinãtate. Din 2006 este elev al Liceului de Muzicã „Sigismund Toduţã” din Cluj-Napoca la clasa prof. Zoltán Horváth iar în 2010 este admis primul, cu notã maximã la Academia de Muzicã „Gheorghe Dima” tot din Cluj-Napoca la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera. În 2012 devine bursier „Erasmus” la „Haute Ecole de Musique” din Lausanne - Elveţia, unde se perfecţioneazã sub îndrumarea pianistului şi dirijorului Jean Francois Antonioli. În prezent este masterand la Academia de Muzicã „Gheorghe Dima” şi în acelaşi timp corepetitor la Opera Maghiarã din Cluj-Napoca.
A urmat cursuri de mãiestrie cu Georg Sava (Germania), Imre Rohmann, Tünde Kurucz, Martin Hughes (Austria), Finghin Collins (Elveţia), Peter Nelson – acompaniament de lied (Germania), Balázs Szokolay şi Gábor Eckhardt (Ungaria).

Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, printre distincţiile obţinute numãrându-se Marele Premiu al Festivalului Bach (Cluj-Napoca, 2009) şi Premiul I la Olimpiada Naţionalã de Interpretare Muzicalã (Bistriţa, 2010). În 2011 a fost distins cu Premiul III la Concursul Internaţional de Pian din cadrul Festivalului Internaţional „Liszt200” de la Cluj-Napoca.
Gergõ Nagy a susţinut recitaluri atât în ţarã cât şi în strãinãtate, putând fi ascultat pe scenele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Bistriţa, Carei, Arcuş, Budapesta (Ungaria), Lausanne (Elveţia) şi Dürnstein (Austria). A fost solistul Filarmonicii din Satu-Mare şi al orchestrei „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzicã „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cântând sub bagheta dirijorilor Ştefan Novák şi Gheoghe Victor Dumãnescu.

În 2014 a colaborat la festivalul şi cursul de mãiestrie „Academia Sighişoara” ca pianist acompaniator la clasa de canto.


Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER