2015-02-03

VILÁGHÍRÛ DALLAMOK – CSÁRDÁSKIRÁLYNÕ AZ OPERÁBAN



Igazi operettcsemegét láthatnak február 5-én a nézõk a Kolozsvári Magyar Operában. Kálmán Imre halhatatlan remekmûvét, a három felvonásos Csárdáskirálynõt 18 órától tekinthetik meg az érdeklõdõk.

A Csárdáskirálynõ könnyed szépségét akkor tudjuk igazán megbecsülni, ha elképzeljük, miféle borzalmak árnyékában született. Miközben Európában az elsõ világháború tombolt, Kálmán Imre egy elszigetelt osztrák üdülõhelyen dolgozott élete – és a magyar operettirodalom – legsikeresebb mûvén. És talán az is hozzájárult az operett sikeréhez, hogy rengeteg bájjal és humorral szólt olyan problémákról, amelyek száz évvel ezelõtt életeket döntöttek romba: Kálmán szerelmeseit a társadalmi osztályok közötti áthághatatlan különbség választja el egymástól – szerencsére csak az utolsó felvonásig.
Az elõadásban fellép: Szabó József, Marton Melinda, Szabó Levente, Barabás Zsuzsa, Madarász Lóránt, Pataki Enikõ, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Berciu Samu, Kovács Ferenc.
Az elõadás rendezõje Selmeczi György, vezényel Kulcsár Szabolcs. A díszletet Venczel Attila, a jelmezeket Szakács Ágnes tervezte, a koreográfus Mîndurţiu Mihail.

A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitva naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.

Kolozsvár,
2015. február 3.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE