2019-03-16

Újra mûsoron a Pásztoróra és A gyermek és a varázslat
Márciusban újra látható a kolozsvári opera 2018/2019-es évadának meghatározó elõadása, a Tompa Gábor által rendezett Pásztoróra (L'Heure espagnole) és A gyermek és a varázslat (L'Enfant et les Sortilèges). Maurice Ravel egyfelvonásos operáit március 21-én, csütörtökön este héttõl tekintheti meg a közönség.

Tompa Gábor
rendezõ a bemutató kapcsán elmondta: ,,A két egyfelvonásos, a Pásztoróra és A gyermek és a varázslat, mûfajilag is közelállnak hozzám, mert sajátos megjelenési formái egy feydeau-i dramaturgiának. A Pásztoróra gyakorlatilag groteszk vaudeville miközben sok az önéletrajzi elem is benne, míg A gyermek és a varázslat egyfajta szürrealista látomás. Úgy próbáltam összefogni a két operát, hogy mindkettõ valahogy a gyereknek a látomása és álma legyen.”

A Selmeczi György karmester által európai súlyúnak nevezett vállalkozás révén új minõség jelentkezik az intézmény repertoárjában, „olyan újfajta attitûd, amiben valódi, szerteágazó és elmélyült mûértelmezés munkál”.

Az elõadás díszlet- és jelmeztervezõje: Carmencita Brojboiu, mozgásmûvész: Jakab Melinda. Hangveresenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre. Karigazgató: Kulcsár Szabolcs. Korrepetitor: Incze G. Katalin, Horváth Zoltán. Fényterv: Maier Sándor. Pirotechnika: Ledniczky Béla. Ügyelõ: Vincze Beáta, súgó: Kostyák Júlia. A rendezõ munkatársa: Venczel Péter. Közremûködik a Magyar Opera ének-, gyermek- és zenekara.

Az elõadás szereposztásában Kele Brigitta, Covacinschi Yolanda, Bardon Tony, Peti Tamás Ottó, Pataki Adorján, Laczkó V. Róbert, Veress Orsolya, Sándor Árpád, Pataki Enikõ, Szabó Levente, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Fülöp Tímea, Antal Lívia, Rétyi Zsombor, Hary Judit, Vigh Ibolya látható.

Következõ elõadás: 2019. április 18., 19 óra
Az elõadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE