2016-01-04

Újévi hangverseny az Operában
Strauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 7-én 19 órától (Színes operabérlet) látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt Felhívás a keringõre címû hangversenyre. A koncertet mûsorára tûzte még az intézmény január 16-án 19 órától. Idõsebb és ifjabb Johann Strauss mûvei mellett Franz von Suppé, Carl Maria von Weber, Vittorio Monti, Antonín Dvorák, Johannes Brahms alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közremûködik Balázs Barbara magánénekes, Kostyák Elõd szólamvezetõ csellómûvész, az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idõsebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, õ emelte a keringõt elsõként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja elõtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Mûveit zenei magabiztosság és derûs lendület jellemzi.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE