2015-01-19

Új szereposztással a Szerelmi bájital az operában



Január 22-én, csütörtökön 18.30-tól új szereposztásban kerül színpadra a Szerelmi bájital címû elõadás a Kolozsvári Magyar Operában. Az elõadásban elõször lép fel Fülöp Tímea, Mányoki László és Jordán Éva, Nemorino szerepében pedig Hector Lopez-Mendoza mexikói tenort láthatjuk.
Az opera egy remekmû, az egész operatörténet egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott darabja. Mi az oka annak, hogy 180 év után is népszerû, színpadra állítók és közönség egyaránt szereti? Miért nem lett például hasonló siker az ugyanebben az évben bemutatott másik három Donizetti-mû (Fausta; Ugo, conte di Parigi és Sancia di Castiglia)? Mert megvan benne, ami az igazán jó operákhoz nélkülözhetetlen: egy szellemes, jó ritmusú szövegkönyv, mely segít a humoros szerelmi történet körvonalazásában. Manapság is sokan örülnénk egy kis segítségnek szívügyeink rendezésében, még akkor is, ha az mágikus ital formájában érkezik...

Az elõadás szereplõi: Fülöp Tímea, Balla Sándor, Mányoki László, Jordán Éva, Kovács Ferenc, Bogoi Viorica és Tóth Márton. Nemorino szerepében Hector Lopez-Mendoza.
Az elõadás rendezõje Kürthy András, vezényel Horváth József. A karigazgató Kulcsár Szabolcs, a koncertmester Barabás Sándor és Ferenczi Endre, koreográfus Adrian Mureşan. A jelmezeket Pilinyi Mária, díszleteket Székely László tervezte.

Kedvezményes jegyet válthatnak a diákok: ketten mehetnek be egy jeggyel (10 lejért) az elõadásra.








Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE