2018-01-14

Új szereposztásban kerül mûsorra A test ébredése



Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelõadással várja a minõségi kultúra közönségét a Kolozsvári Magyar Opera. A balettkar nagysikerû elõadását, A test ébredéséjanuár 18-án csütörtökön, este fél héttõl tûzte mûsorára az intézmény. A produkciót Jakab Melinda állította színpadra, a zenekart Jankó Zsolt dirigálja.

A rendezõ-koreográfus elmondása szerint a táncmûvészt legfõképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. ,,Bátran mondhatom, legõsibb hatóerönk a testi hatóerõ. Itt dõl el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. A táncmûvész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézõnek arra, hogy a test szellemét megértse” - tette hozzá Jakab Melinda

Az elõadás alkotói Bogoi Viorica, Vlad Sebastian, Alexandru Oltean (debüt), Oprean Simina Ionuța, Göllner Delia, Tõkés Ioana, Kálmán Róbert Attila, Popa Andreea, Ianc Florin, Rîpã Alin, Siminic Oana, Victor Groza m. v. , Ariana Marcu. Közremûködik a KMO balett-, zene- és énekkara, a kolozsvári Zeneakadémia táncszakának és a kolozsvári Octavian Stroia táncmûvészeti líceumnak diákjai: Daiana Jelescu, Roberta Lupaș, Kovács Mária, valamint Nagy Gergõ zongorista, Tenkei Tibor díszlettervezõ, Ledenják Andrea jelmeztervezõ, Tankó Bernadett, a jelmeztervezõ munkatársa és Rareș Arcadie Cîmpean a koreográfus munkatársa.

Jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE