2015-03-27

Teltházas bemutató várható A bajadéron



A Kolozsvári Magyar Opera március 29-én, vasárnap 18 órától újabb Kálmán Imre operettet mutat be: A bajadértA mostani idõpontra teltház van, de jövõ vasárnap, április 5-én 17 órától újra színpadra kerül az elõadás.

Kálmán Imre operettjének õsbemutatója már szinte egy évszázaddal a hátunk mögött van, hiszen 1921-ben mutatták be elõször Bécsben. A különleges dallamok, a humorral fûszerezett vallomásos duettek az folyamatosan változó házassági ajánlatok történetét varázsolják felejthetetlenné. 

A Párizsi Operettszínház páholyfolyosóján induló történet nem kevés bonyodalommal jár. A központi szál Radjami, az indiai herceg és egy énekesnõ, Odette kapcsolata köré szervezõdik, akiknek kapcsolata politikai akadályokba ütközik. A herceg ugyanis a spanyol–indiai béke megtartása érdekében a számára ismeretlen infánsnõvel kellene házasságot kössön, de õ senki tanácsára nem hajlandó lemondani szerelmérõl. Hogy megelõzzék a hadiállapot kialakulását, a két nagykövet tervet szõ a pár szétválasztására: meghívják a francia társulatot – és így Odette-et – Indiába, hogy a herceg is velük tartson a hajón, és így hazacsalhassák. Az útra csatlakozik hozzájuk az elbûvölõ hölgy néhány rajongója, még jobban összekuszálva a szálakat. Hogy a történet végén ki és kit vár az oltárnál? Ez csak a fedélzeten derül ki…

Az elõadás szereplõi Szabó Levente, Veres Noémi, Rétyi Zsombor, Ádám János, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó, Kovács Ferenc. Fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara

Az operett rendezõje Gombár Annamária, aki a Moravetz Levente által az Opera számára átdolgozott szövegkönyvre építette az elõadást. Vezényel Incze G. Katalin. A díszleteket Polgár Péter, a jelmezeket Ledenják Andrea tervezte, koreográfus Antal József.








Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE