2017-06-26

Szakmai díjjal jutalmazták Veress Orsolya és Pataki Adorján énekmûvészeket az évadzáró gálán



Ünnepi gálakoncerttel búcsúztatta június 25-én a 2016/2017-es évadot a Kolozsvári Magyar Opera. A gála után szakmai díjakkal jutalmazták a mûvészeket.

Opera és operett részletek tették színessé a vasárnapi elõadást, amelyet Gombár Annamária állított színpadra, valamint Jankó Zsolt és Kulcsár Szabolcs vezényelt. Az eseményen olyan díszmeghívottak léptek fel, mint Robert Smi¹èík, a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Énekverseny gyõztese, Kis Radu, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató kolozsvári születésû nyertese, valamint a budapesti népszerû, fiatal tenor, Czikora István László.

A gála minden évben az aktuális évad kiértékelésének, a legjobbak díjazásának az alkalma. Ez idén sem volt másként. Szép Gyula mûvészeti igazgató színpadra szólította a nyerteseket, majd átadták az intézmény legendás szopránjának emlékére alapított Albert Annamária Emlékgyûrût. A kitüntetést idén Veress Orsolya énekmûvész nyerte el. Átadásra került ugyanakkor az intézmény mûvészeti tanácsa javaslatára ebben az évben alapított Rónai Antal-díj, amelyet fiatal, tehetséges férfi operaénekeseknek ítélnek oda. A díjat Pataki Adorján énekmûvész vehette át.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE