2016-05-12

STEPS Táncfesztivál – Kolozsváron a Magyar Nemzeti Táncegyüttes



2016. május 16. és 23-a között kerül sor a STEPS - Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál európai kiadásának záró rendezvénysorozatára.

A STEPS - Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál mára már az egyik legfontosabb és legszínesebb kulturális, társadalmi eseménnyé nõtte ki magát. Az esemény joggal tarthat számot a zenét és táncot kedvelõ kolozsváriak érdeklõdésére. A közönség tanúja lehet számos formabontó és magával ragadó kulturális reprezentációnak, részint helyi mûvészek produkcióit követve, részint Kolozsváron premiernek számító világszínvonalú elõadások befogadójaként. Mindezek varázslatos keverékei olyan hang-, látvány- és mozgásélményeknek, amelyeket igen gondosan megválogattak a kortárs táncmûvészet arculatait illusztrálandó.

Május 17-én, kedden erdélyi turnéjuk során Kolozsváron lép fel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház). Az Élõ Martin Archívum címû sorozat két részét, 20 órától tekintheti meg a közönség a Kolozsvári Magyar Opera színpadán.

Jegyek a biletmaster.ro oldalon, vagy a Magyar Opera jegypénztárában kaphatók hétfõtõl péntekig, 13.00 és 19.00 óra között.

A STEPS elõadásai az Európai kapcsolatok a filmen és zenén keresztül címet viselõ projekt keretében valósultak meg, amelyet a Norvég Alap, Izland, Lichtenstein, valamint Románia Kormánya támogatott.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE