2019-01-18

Nemzetközileg elismert vendégmûvészek a Toscában




Három, a nemzetközi operaéletben is megkerülhetetlen énekes lép fel a január 24-ei Toscában. A címszerepet Boross Csilla, Scarpiát Kálmándi Mihály, míg Mario Cavaradossit László Boldizsár alakítja. Az este fél héttõl kezdõdõ elõadást Horváth József vezényli.

A Toscát alakító világhírû operaénekesnõ a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát. A Magyar Állami Operaház állandó meghívott mûvésze, a Janácek Opera (Brno) tagja. Számos díja mellett Verdi Az álarcosbál címû mûvében nyújtott alakításáért 2014-ben elnyerte Melbourne-ben a Green Room Awards elnevezésû díjat, amellyel a színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

Boross Csilla mellett szintén kiváló operaénekeseket láthatnak majd a nézõk a Puccini-mû szerepeiben. Scarpiát Kálmándi Mihály énekli majd, aki a Kolozsvári Magyar Opera legutóbbi Rigoletto-elõadásán teljesen lenyûgözte a közönséget elementáris erejû játékával és az egész teret betöltõ baritonjával. Mario Cavaradossi megformálója ezúttal a népszerû László Boldizsár lesz. A további szerepekben Gergely Arnoldot, Köpeczi Sándort, Rigmányi Istvánt, Naphegyi Bélát, Kerekes Máriát és Peti Tamás Ottót láthatja-hallhatja a közönség.

Giacomo Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemrõl, hatalomról, erõszakról és az emberi természet határairól szól, Katona Zs. József rendezésében.

A háromfelvonásos opera õsbemutatóját 1900. január 14-én tartották a római Teatro Costanziban.

A produkcióra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE