2015-04-22

MUSICALSZTÁR A BÁTHORY ERZSÉBETBEN



Walter szerepében Szemenyei János

Az Artisjus-díjas Szemenyei János alakítja Waltert az április 26-án sorra kerülõ Báthory Erzsébetben. A Szomor György–Pejtsik Péter–Miklós Tibor szerezte nagysikerû musical-operát vasárnap este 18 órától tekintheti meg a közönség. A produkció rendezõje Bagó Bertalan, karmestere Kulcsár Szabolcs, koreográfusa pedig Novák Péter.

A musical-opera egy legendás nõalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és mûfajteremtõ formában. Az elõadás a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös együttmûködésével született meg, és azt a hagyományt folytatja, amely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzõk új mûvein keresztül állítja a figyelem középpontjába.

Szemenyei János Székesfehérváron született. 2005-ben végzett a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem musical szakán, Kerényi Imre osztályában. A diploma megszerzése után a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház szerzõdtette. 2009-tõl 2011-ig a Vígszínház társulatának tagja. Ezt követõen szabadúszóként dolgozott. 2013 óta a Magyar Színház társulatának tagja, 2014-tõl zenei vezetõje. Kiváló prózai és zenés színházi alakításai mellett számos elõadás zenéjét, dalait is õ szerezte. 







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE