2016-02-12

Legyél Te is a KOLOZSVÁRI MAGYAR GYERMEKKÓRUS tagja!



A Kolozsvári Magyar Opera meghallgatást tart jó zenei hallással és tiszta hanggal rendelkezõ 8-13 éves gyermekek számára városunk magyar gyermekkórusa létrehozásának céljából.


„Kötelességünknek érezzük egy magyar gyermekkórus létrehozását, amely nemcsak az operáé, hanem az egész városé, mindannyiunké” – nyilatkozta Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. - Kolozsvár méltán megérdemli, hogy minõségi gyermekkórussal büszkélkedjen. A világon nincs még olyan nép, nemzet vagy közösség, amely a magyarhoz hasonlóan gazdag gyermekkórus-irodalommal rendelkezne, kezdve Kodály Zoltán és Bartók Béla egynemû és gyerekkarra írt mûveitõl, Bárdos Lajoson és Jagamas Jánoson át egészen Vermesy Péter Pimpimpáréjáig. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket a mûveket megszólaltassuk, ha pedig minden a terv szerint halad, Erdély-szerte és távolabbi helyszíneken is szeretnénk megmutatni az elkészült produkciókat – hangsúlyozta az igazgató.


„Szeretnénk, ha a kórusban éneklõ gyerekek számára olyan tudást és élményt tudnánk biztosítani, amelyet más körülmények között nem szerezhetnének meg – nyilatkozta Takács Aranka, szervezõ.


A kórus szervezési kérdéseivel Takács Aranka foglalkozik, akinél pénteken (2016. február 19.) 14 óráig lehet jelentkezni a 0740184820 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen. A jelentkezéskor kérjük, írják meg a gyermek nevét, életkorát, az intézményt, amelyben tanul, eddigi zenei tanulmányait (általános ének-zene vagy zenei szakiskolában a hangszer megnevezése), a szülõk elérhetõségeit (e-mail cím, telefonszám)!

Február 20-21. között a jelentkezõk beosztása, valamint a meghallgatások idõpontjának közzététele zajlik. A felvételire a Magyar Opera próbatermében a jelentkezõk létszámának és beosztásának függvényében február 22-23. között kerül sor.


Meghallgatás:

- 2 gyermekdal vagy népdal tiszta éneklése
- zenei képességek felmérése
- egy rövid vers, vagy mondóka elmondása


Az eredményeket február 24-én tesszük közzé az Opera honlapján, a www.magyaropera.ro oldalon és az intézmény fõbejáratánál.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE