2014-12-19

Kele Brigitta szerzõdést kötött a Metropolitan Operával



 A világ leghíresebb operaházainak egyikével, a New York-i Metropolitan Operával írt alá szerzõdést Kele Brigitta a 2016/2017-es évadra, ahol Giacomo Puccini Bohéméletében Musetta szerepét énekli majd.
A nagyváradi származású magánénekes 2004 óta a Kolozsvári Magyar Opera társulatának tagja, 2007 óta szólistája. 2012 óta a düsseldorfi Rajna-menti Német Operával (Deutsche Oper am Rhein) is szerzõdése van. Idõközben fellépett a Párizsi Nemzeti Operaházban, valamint – többek között – Strasbourgban, Frankfurtban, Avignonban, Izraelben és Kínában is.
Az 1883 óta mûködõ Metropolitan Opera a legjelentõsebb operaházak közé tartozik a világban. Évente közel harminc különbözõ operát játszanak, és legalább 200 elõadást tartanak a 3800 férõhelyes teremben. Az intézmény repertoárja a 18. századi barokk operáktól a 20. századi minimalista mûvekig, a klasszikus színrevitelektõl a legmodernebb rendezésekig terjed.
“Büszkék vagyunk Brigitta sikerére, hiszen az utóbbi évtizedben operánk szólistái közül övé a legnagyobb teljesítmény. A társulat osztozik az örömében, és a jövõben is hasonló sikereket kívánunk neki” - mondta el Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. 







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE