2016-05-06

Kele Brigitta alakítja Mimi szerepét a Bohéméletben



A nemzetközi hírnevû magánénekesnõ, Kele Brigitta alakítja Mimi szerepét a május 12-i Bohéméletben! A Kolozsvárról indult Kele Brigittának 2012 óta van szerzõdése a düsseldorfi Rajna-menti Német Operával (Deutsche Oper am Rhein), ugyanakkor fellépett már többek között a Párizsi Nemzeti Operaházban, Avignonban, Strasbourgban, Kínában és Izraelben is. A 2016-2017-es évadra a New York-i Metropolitan Operával írt alá szerzõdést, ahol Puccini Bohéméletében Musetta szerepét énekli majd.

A május 12-i elõadásban Schaunardot a világ legnagyobb operaszínpadain szerepelt Nagy Zoltán alakítja. A Bohéméletet május 12-én, csütörtökön este fél héttõl tekinthetik meg az érdeklõdõk. Az elõadás karmestere Jankó Zsolt, rendezõje Demény Attila.

Puccini Bohéméletét bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenõmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplõivel, így a végsõ tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE