2016-10-23

Ismert és elismert mûvészek a Bohéméletben



Az operarajongó közönség egyik legkedveltebb elõadása, a Bohémélet. Bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenõmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedõ Marcelben, a végzetasszonya-szerû Musette-ben, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplõgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplõivel, így a végsõ tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.

A legendás opera Musette szerepében a nemzetközi hírnevû Kele Brigitta lép fel, míg Mimit Egyed Apollónia, a Kolozsvári Magyar Opera fiatal tehetséges énekmûvésze alakítja. Rodolfo szerepében Florin Guzgã énekmûvészt, Marcello szerepében pedig Florin Estefant láthatja-hallhatja a közönség. További szereplõk: Sándor Árpád, Szilágyi János, Mányoki László, Plesa Róbert, Peti Tamás Ottó. A október 27-én, csütörtökön este fél héttõl kezdõdõ elõadást Horváth József dirigálja. A produkciót Demény Attila állította színpadra.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Szeretettel várjuk!







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE