2016-05-04

Galambos Lilla játssza Madeleine szerepét a Bál a Savoyban címû elõadásban



A neves koloratúrszopránnal, Galambos Lillával a fõszerepben játsszák vasárnap este 18 órától a Bál a Savoyban címû operettet a Kolozsvári Magyar Operában. A fordulatokkal teli, játékosságban és humorban bõvelkedõ revüoperettet Szabó Emese állította színpadra. A produkciót Incze G. Katalin dirigálja.

A Bál a Savoyban világhódító útja 1932-ben Berlinben kezdõdött. Az õsbemutatón maga a szerzõ Ábrahám Pál vezényelt. A siker után gyors egymásutánban mûsorra tûzték Európa csaknem valamennyi fõvárosában Londontól Bécsig.

Az elmúlt években a Kolozsvári Magyar Opera szinte minden évadban játszotta az operettet kirobbanó sikerrel. Az intézmény most újra mûsorra tûzi a darabot, amelynek népszerû slágereit (Toujours l'amour, Tangolita, My golden baby, Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz), biztosan minden korosztály jól ismeri.

GALAMBOS LILLA koloratúrszoprán Bécsben kitûnõ eredménnyel végezte el a Konzervatóriumot Margarita Kyriaki Wagner (Görögország, Ausztria) tanítványaként. Késõbbi mesterei Keönch Boldizsár (Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem, Rádió Énekkar), Szép Ilonka (Volksoper, Staatsoper, Bécs) és Raimondi Ildikó (Musikuniversität, Staatsoper, Bécs). Az Egyesült Államokban található Wyoming Seminary-ben részesült ösztöndíjas képzésben. Tanulmányait mesteri diplomával zárta a Magyar Táncmûvészeti Fõiskolán.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE