2019-06-23

Évadzáró koncert az OperábanElektro-szimfonikus koncerttel zárja a 2018/2019-es évadot a Kolozsvári Magyar Opera. A Kolozsvári Magyar Vállalkozó Nõk és a Magyar Opera közös rendezvényére június 30-án este hét órától kerül sor.

,,Hétvégi Operaház (WOP) projektünk második eseménye nemzetközi különkiadás, amelynek keretén belül a 70-es évektõl napjainkig számított átdolgozott világslágereket viszünk színpadra” - nyilatkozta Kulcsár Szabolcs karmester.

A koncert szünete után a kolozsvári vállalkozó nõk egyesületének tagjai bemutatkoznak a közönség elõtt, majd ezt követõen átadják a KVN-díjat.

Meghívott: Dj Modee
Közremûködnek: Andrei Roșulescu (elektromos gitár), Antal Attila (basszusgitár), Csergõ Domokos (dobok), Szép András (zongora), Nagy Gergõ (billentyûk), Gergely Arnold (ének), Vicky Bogoi, Indrei Antonia, Ianc Florin, Dobre Alex (táncosok), valamint a Kolozsvári Magyar Opera zenekara

Karmester: Kulcsár Szabolcs; Koncertmester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre; Hangszerelés: Kondrát Csaba
DAW integráció: Modi Levente m.v.; Hangtechnika: Kovács László, Szabó István Zsolt m.v.; Fénytechnika: Ehrenwerth Péter m. v.; Kovács Csaba; Videó: Kerekes Zsolt; Ügyelõ: Vincze Beáta; Zenei rendezõ: Kondrát Csaba

A koncert zenei rendezõje, Kondrát Csaba elmondta: „A Kolozsvári Magyar Opera már két évben is együttmûködött a bonchidai Electric Castle fesztivállal, amely során azt tapasztaltuk, hogy az elektronikus zene nagy sikernek örvend a fiatalok körében. Megdöbbentõ volt látni, hogy egy szimfonikus zenekar elõadásának is ugyanúgy tudnak örülni. Innen indult a WOP (Weekend Operahouse Project) program ötlete. Az opera vezetõsége kiállt a kezdeményezés mellett, melynek legfõbb célja bevonzani azt a fiatal generációt, amely egyelõre talán kevésbé látható az operaelõadások nézõterén, de vélhetõen egy ilyen jellegû koncert meghallgatása-megtekintése után további zenei mûfajokra is kíváncsi lesz, és újra ellátogat az Operába.”
Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE