2017-02-20

Egyed Apollónia és Kendi Lajos énekmûvészek a Trubadúrban



Egyed Apollónia alakítja Leonorát a február 23-án 18.30 órától sorra kerülõ Trubadúrban, míg Luna gróf szerepében a nemzetközi színpadokon is elismert Kendi Lajos lép színpadra. Egyed Apollónia így vall szerepérõl: ,,Feszes és tartalmas, igazi vérbeli romantikus drámában játszhatom, ahol a legmeghatóbb részekre a dialógusok adnak alkalmat. Leonora szenvedélyes, önfeláldozó nõ, aki kész meghalni, hogy szerelmese életét megmentse. Életem csodás lehetõségének és ajándékának érzem, hogy mindezt én tolmácsolhatom a zeneszeretõ közönségnek.” Az elõadást Jankó Zsolt dirigálja, rendezõ Szabó Jenõ.

A trubadúr a frenetikus szenvedélyek tobzódása, a lírai epizódok csak átkötésül szolgálnak benne a letaglózóan hatásos jelenetek között. „Egy jó tragédiában mindenkinek igaza van.” Verdi tovább megy: elõszeretettel halmozza a sûrû drámai helyzeteket; szeret olyan, szinte megoldhatatlan szituációkat teremteni, amelyben a kínzó dilemmák között õrlõdnek hõsei. A trubadúr ékes példája ennek: politikai, szerelmi és bosszúdráma; vérbeli olasz romantikus mû, amilyennek Meyerbeer és Donizetti az operát megálmodta, tele a közönség igényeit kielégítõ bravúrszámokkal, nagy kórusokkal, borzongató drámai csúcspontokkal és sokszólamú együttesekre írt finálékkal.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Szeretettel várjuk az elõadásra!







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE