2016-02-03

Amikor a játékok életre kelnek – Árgyélus királyfi vasárnap az Operában



Nehéz olyan gyereket találni, aki egyszer sem álmodozott arról, hogy a játékai egy szép napon életre kelnek, és gazdájukkal együtt csodálatos kalandokat élnek át. Az Árgyélus királyfi  világában ez is lehetséges, Albu István rendezésében a megelevenedõ játékok válnak a tündérmese hõseivé. Történetük tevékeny résztvevõje a hat gyerekszereplõ: Ábrahám Dóra, Müller Tibor, Rázmán Orsolya, Szélyes Nóra, Szélyes Panna és Zágoni Ákos, akiket a nézõk a Valahol Európában címû musicalbõl ismerhetnek. Részben nekik is köszönhetõ, hogy az elõadás folyamán megszûnik a színpad és nézõtér közötti láthatatlan fal, a közönség soraiban ülõ gyerekek is a mese résztvevõinek érezhetik magukat.

Tóth Péter zeneszerzõ így ír a meseoperáról: ,,A komponáláskor egy tündérvilág lebegett a szemem elõtt, így ehhez illõ zenei kifejezéseket kerestem. (…) Az Árgyélus királyfi meseopera, elsõsorban gyerekeknek. Így tehát rövid számokból építkezõ dallamos, de helyenként nagyon is drámai zenét kívántam írni, mely különbözõ karaktereket, zenei stílusokat vonultat fel”.

Az elõadás szereplõi: Marosán Csaba, Fülöp Tímea, Gergely Arnold, Chiuariu Lívia, Mányoki László, Vigh Ibolya, Rétyi Zsombor, Varga Attila, Varga János, Gergely Elek, Pataki Enikõ, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Farkas Loránd, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Plesa Róbert, Rigmányi István, Naphegyi Béla, Dula Gyöngyi, Szakács Ágnes, Kovács Ferenc

Az elõadás létrehozásában Albu István rendezõ és Jankó Zsolt karmester alkotótársai voltak: Tenkei Tibor (díszlettervezõ), Bocskai Gyopár (jelmeztervezõ), Jakab Melinda (koreográfus).

A Kolozsvári Magyar Opera elõadása február 7-én, vasárnap 11 órától lesz megtekinthetõ az Opera nagytermében.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE