2015-02-18

A cirkuszhercegnõ és Mister X hódít az opera porondján



Az évadban elõször tekinthetik meg a nézõk A cirkuszhercegnõt a Kolozsvári Magyar Operában február 21-én, szombaton 17 órától. Kálmán Imre háromfelvonásos operettjére érvényesíthetõ a nyugdíjas bérlet.
Titkok és kettõsség jellemzi a cirkusz világát: a porondon csillogó jelmezben pompázó akrobata a mindennapokban szakadt ruháját férceli, a teli szájjal hahotázó bohóc igazából gondterhelt és szomorú, a közönséget meghódító mûlovas (Mister X) pedig valójában szerelmét gyászoló katonatiszt. Aki ragaszkodik hozzá, hogy a színfalak mögé férkõzzön, vagy esetleg azt hiszi magáról, hogy becsaphatja az álcázás mestereit, könnyen pórul járhat. De az õszinte érzelmek végül még a cirkuszban is gyõzedelmeskednek.
Az elõadásban szerepel Balázs Borbála, Szabó Levente, Ádám János, Pataki Enikõ, Madarász Lóránt, Szabó József, Veress László, Mányoki László, Sipos László, Kovács Ferenc, Rigmányi István, Jakab Zoltán, Székely Zsejke, Szeibert István, Rétyi Zsombor, Kolcsár Katalin, Plesa Róbert, Varga Attila és Gergely Elek.
Továbbá fellép Szacsvai Zsigmond, Kálmán Róbert Attila, Petres István, Oprean Simina, Bogoi Viorica, Boneu Mihai, Mányoki Mária, Berciu Samu, Popovici Zsófia, Balló Zsuzsa, Ştefan-Ştefãnescu Vasile, Székely Dániel, Szacsvai Zsigmond, Székely Dániel, Popovici Zsófia, Szakács Ágnes, Egyed Appolónia, Salamon Ildikó.
Az operettet rendezõje és jelmeztervezõje Szabó Emese, vezényel Kulcsár Szabolcs. A díszleteket Bartha József tervezte.
Részletek: www.magyaropera.ro
A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitva naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.









Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE