Földi Béla mûvészeti vezetõ 1991-ben hozta létre saját együttesét, a Budapest Táncszínházat, amely mind a mai napig Magyarország egyik vezetõ modern táncegyüttese. Kitüntetéseik lajstroma rendkívül gazdag – 1999-ben például elnyerték a legrangosabb szakmai kitüntetést, az Europ’PAS díjat, majd öt évvel késõbb közönségdíjat kaptak a Nemzeti Táncszínház táncfesztiválján –, több neves koreográfussal dolgoztak együtt és a legnagyobb fesztiválokra kaptak meghívást.

Mur Mur de la Méditerranée/Bolero címû elõadásukat november 10-én, csütörtökön este 8 órától játsszák a Kolozsvári Magyar Operában. A mûvészi koncepció kiválóan egyesíti a két kultúrát, amely Raza Hammadi koreográfusra hatott élete folyamán: egyrészt Tunéziában született, viszont táncosként és koreográfusként Európában fejlesztette képességeit. Az eltérõ ritmust és stílust a színgazdagság és lendületesség hatja át, egyszersmind az elõadás a modern tánc minden mesterének is tisztelettel adózik „a végkimerülésig szóló koreográfiában”.
  
A Bolero az a klasszikus, amely mintha kimondottan a tánc számára született volna, így hát számos koreográfust megihletett. Ha a Bolerót hallgatjuk, lelkünkben és testünkben vizuális orgazmussá teljesül a zene. Ez a balettelõadás, eme végkimerülésig fokozott koreográfiában, tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének.

Online jegyek:

www.eventbook.ro

www.biletmaster.ro

Jegypénztár: 

Magyar Opera: hétfõ-péntek, 13:00 – 19:00

Humanitas könyvesboltok hálózata

Ha mind a négy elõadásra jegyet vásárol, 30%-os kedvezményben részesül!


A 3. STEPS fesztivált a Steps Egyesület szervezi, partnerségben a Kolozsári Magyar Operával, a kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával. 

Rendezõ-koreográfus: Raza Hammadi

Jelmez és díszlet: Molnár Zsuzsa

Mûvészeti vezetõ: Földi Béla

Táncosok:
Sághy Alexandra
Anoine Thirion
Kiss Tamás
Valentin Brunner
Vattai Dzsenifer
Mary Katakura
Macskin Zita
Baumgartner Krisztina
Alekseij Canepa
Váradi Tamás
Balatony Levente
Delbó Balázs 

2016. November 10 20.00 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE