Két kortárs koreográfus, Itzik Galili és Tamir Ginz nevéhez fûzõdik a Galili & Ginz címû kétrészes elõadás, amelyet november 8-án este 8 órától ismerhet meg a közönség. 

Az elsõ rész, Dolgok, amelyeket nem mondtam el senkinek (Things I Told Nobody) címû elõadás Mozart, Händel és Vivaldi zenemûvein alapszik, és egyedi módon ötvözi a technikai képességeket a tehetséggel és a táncosok személyiségével. Európa egyik legnagyobb hatású koreográfusa, Itzik Galili romantikus mûvel kedveskedik, amelybõl viszont nem hiányzik az alkotóra jellemzõ humor és irónia. Az elõadást több táncegyüttes bemutatta már szerte a világon. A Kamea Dance Company, a nagy klasszikusok csodálatos dallamainak segítségével sikeresen megtalálta az egyensúlyt az erõ és az elegancia között.

A második részben, amely a Vörös ég (Red Sky) elnevezést kapta, Tamir Ginz az identitás és a területhódítás miatt folytatott nemzetek közötti harcot mutatja be egy olyan helyen, ahol a demagógia és a bujtogatás elemi ösztönöket, vágyakat hoz felszínre. Olyan emberekrõl szól a történet, akiknek állandó fenyegetésekkel kell együtt élniük, szenvedéseik ellenére azonban megpróbálják életben tartani egy szebb, jobb jövõ reményét.


A Kamea Dance Companynek jelenleg 12 táncosa van, izraeliek és más országokból származók egyaránt. Hírnevük olyannyira megnõtt az elmúlt években, hogy a legutóbbi meghallgatásra 2000 táncos jelentkezett a világ minden tájáról.

Online jegyek:

www.eventbook.ro

www.biletmaster.ro

Jegypénztár: 

Magyar Opera: hétfõ-péntek, 13:00 – 19:00

Humanitas könyvesboltok hálózata

Ha mind a négy elõadásra jegyet vásárol, 30%-os kedvezményben részesül!


A 3. STEPS fesztivált a Steps Egyesület szervezi, partnerségben a Kolozsári Magyar Operával, a kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával. 

GALILI & GINZ 
Két kortárs koreográfus munkája

Amirõl senkinek nem beszéltem (Things I Told Nobody)
Rendezõ-koreográfus: Itzik Galil
Színpadkép: Elizabeth Giabet
Fények és jelmez: Itzik Galili
Jelmezkészítés: Ahuva Erez


Vörös ég (Red Sky)
Rendezõ-koreográfus: Tamir Ginz
Zene: Max Richter
Zenei összeállítás: Miki Patish
Fények: Shai Yehudai
Jelmez: Ahuva Erez
2016. November 08 20.00 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE