A portugál Quorum Ballet Társulat Correr o Fado elõadására június 4-én 19.00 órakor kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában. A Daniel Cardoso rendezésében színpadra vitt Correr o Fado címû elõadás piedesztálra emeli a portugál kultúrát, a kortárs tánc közege által demisztifikálva a fado dalok melankolikus és nosztalgikus csengését. A Quorum Ballet Társulat táncosai bámulatos utazásra hívják a nézõket, amelyen közelebbrõl is megismerhetik Portugália mûvészetét és történelmét.

„Kiválasztottuk a legérdekesebb dolgokat a régi és mostani Portugáliáról, így a Correr o Fado elõadás olyan világba repíti a nézõket, ahol megismerhetik országunk kultúráját. Felderítõútra indulunk, a darab különbözõ szerelmi történeteket kutat, melyeket gyönyörû fado dalok sorai inspiráltak. A darab legfontosabb eleme a Víz. A víztartályok két különbözõ dolgot jelképeznek: a fado dalok hallgatása közben ejtett könnyeket és a Portugáliát körülvevõ óceánt. Az óceán képe magasabb szintre emelkedik, esõként ered a színpadról. A táncosok és a víz közös játéka kezdõdhet így el, mely az õsök által tengeren megélt viharokat szimbolizálja. A tánc és a koreográfia együtt vezet át a portugál kultúrán, kreatív és interaktív módon” – állította Daniel Cardoso, rendezõ-koreográfus.

A fado életérzése a portugál saudade szóval jellemezhetõ, mely egyszerre jelent vágyakozást, nosztalgiát, szomorúságot, fájdalmat, de egyben a szerelem és a boldogság lehetõségét is. A fado szó etimológiailag a latin fatum, sors szóval van kapcsolatban.


CORRER O FADO
Quorum Ballet Társulat (Portugália)
Kortárs balettelõadás fado zenére
Mûvészeti vezetõ: Daniel Cardoso
Koreográfus: Daniel Cardoso
Díszlettervezõ: Daniel Cardoso, Hugo F. Matos
Táncosok: Daniel Cardoso, Elson Ferreira,
Ester Gonçalves, Filipe Narciso, Inês Godinho,
Kim Potthoff, Mathilde Gilhet
Fény: Paulo Correia
Technika: Hugo Franco e Rui Daniel
Jelmez: Storytailors

JEGYEK vásárolhatók a STEPS standnál a Kolozsvári Magyar Opera elõcsarnokában, a Nemzeti Színház jegyirodájában, a www.biletmaster.ro honlapon
Jegyárak: 25-120 lej között.

Egyetemisták és diákok a diákigazolvány felmutatásával kedvezményesen vehetnek jegyet. Minden elõadásra korlátozott kedvezményes jegy kapható, amelyek csak az Operában található Steps standnál válthatók ki naponta 16:30–19:00 óra között.

 BÉRLETEK:

Full Access – a fesztivál mind a 7 elõadására érvényes – 120 lej

5 Steps – érvényes 5 választható elõadásra – 100 lej

A bérletek szintén az Operában található Steps standnál válthatók ki naponta 16:30–19:00 óra között.


2015. Június 4 19:00 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE