Alakulása idején a Jazzybirds híres rockslágereket dzsesszesített meg. A közönség és a szakma hamar felfigyelt rájuk. A bukaresti Guerrilla rádió listájára felkerült a Green Day - Basket Case címû dalának feldolgozása, az ehhez készült házi videót több mint 60 000-en látták már. Ezzel meggyõzték a szintén bukaresti Soft Records lemezcéget, hogy szerzõdést kössön velük. Így került piacra 2014-ben a Jazzybirds elsõ lemeze, melynek címe Birth (Születés). Közben számos neves nemzetközi és hazai klubban is felléptek, valamint a legnagyobb fesztiválok vendégei voltak: Green Hours International Jazz Festival (Bukarest), Jazz in the Park (Kolozsvár), Festivalul Dilema Veche (Gyulafehérvár), G Feszt (Székelyudvarhely), BlajAlive Festival (Balázsfalva), Kolozsvári Magyar Napok, Csíki Napok stb.

A sorra kerülõ On the road címû lemezbemutató koncerten, amely kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz, a román fõváros legjobb dzsesszzenekarának (Bucharest Jazz Orchestra) fúvósai is vendégszerepelnek.
Erdély egyik legnépszerûbb dzsesszegyüttese, a Jazzybirds második lemezének, az On the road-nak a bemutatójára készül. A koncertre április 26-án, kedden este 8 órától kerül sor a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében.

JAZZYBIRDS:

Koncz Kriszta (ének)
Antal Attila (nagybõgõ, basszusgitár)
Szép András (zongora, billentyûs hangszerek)
Csergõ Domokos (dobok, ütõs hangszerek)
2016. Április 26 20.00 óra

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE