A test ébredésében a rendezõ víziója a világmindenség alakulásánál kezdõdik, így a fõszereplõ is a gerincesek megjelenésétõl - érzések és mozgás által - fejlõdik madárrá, fõemlõssé, emberré, majd egy olyan teremtménnyé amely a technológia rabjává válik, egy kiborgok (cyborg) által vezetett érzéketlen világban. Az evolúció története a zenével és a kortárs táncmozgással ötvözve egy látványos egészet képeznek.

----------------------------------

A táncmûvészt legfõképp test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. Bátran mondhatom, legõsibb hatóerõnk a testi hatóerõ. Itt dõl el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. Ez a hatóerõ-élmény a táncban megélhetõ. A bennünk lakozó archaikus erõvel érintkezünk általa, olyan motívumokkal, melyek õsi, korai emlékeket szólítanak meg bennünk, olyan testi érzésekkel, amelyek szinte a világ kezdete elõttrõl kísérik és átszínezik létünket.

A test a tudatosság útja is egyben. Ahol a szavak csõdöt mondanak, a test, mint az önkifejezés teljesen egyedi eszköze, organikus mozdulataival, a tánc nemes egyszerûségével jeleníti meg gondolatainkat, érzelmeinket. Rávilágít az összefüggésekre, hidakat keres múlt és jelen között. Hidakat, melyek talán a jövõbe is vezetnek, de az út persze kérdésrõl kérdésre vezet.

A táncmûvész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézõnek arra, hogy a test szellemét megértse.

Jakab Melinda, koreográfus-rendezõ
A TEST ÉBREDÉSE – BEMUTATÓ
Kortárs táncelõadás egy részben

S. Rachmaninov
Szimfonikus táncok     
Holtak szigete      
2. Zongoraverseny 
 

S. Prokofiev                 
,,Alexander Nevsky"  kantáta

Vezényel: Jankó Zsolt

Szereposztás:

Viorica Bogoi
Vlad Sebastian
Alex Oltean m.v.
Alin Rîpã
Ionuța Simina Oprean
Delia Göllner
Ioana Tõkés
Kálmán Róbert Attila
Ariana Marcu m.v.
Andreea Popa
Florin Ianc
Oana Siminic m.v.
Victor Groza m.v.

Közremûködik a KMO balett-, zene- és énekkara, a kolozsvári Zeneakadémia táncszakának és a kolozsvári Octavian Stroia táncmûvészeti líceumnak diákjai: Daiana Jelescu, Roberta Lupaș, Avram Grigore, Kovács Mária


Zongoránál: Nagy Gergõ
Díszlet: Tenkei Tibor
Jelmez: Ledenják Andrea
A jelmeztervezõ munkatársa: Tankó Bernadett
Ügyelõ: Venczel Péter


A koreográfus munkatársa: Rareș Arcadie Cîmpean

Rendezõ-koreográfus: Jakab Melinda
2017. November 30 18.30 óra
2018. Január 18 18.30 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE