A képeket is szeretném nyomtatni

Mimit alakítja Kele Brigitta a csütörtöki Bohéméletben

2018-02-17


A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplõivel, így a végsõ tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.


Az operarajongó közönség egyik legkedveltebb elõadása, a Bohémélet. Bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenõmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedõ Marcelben, a végzetasszonya-szerû Musettában, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplõgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplõivel, így a végsõ tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.

A legendás opera Mimi szerepében a nemzetközi hírnevû Kele Brigitta lép fel, míg Musettát Covacinschi Yolanda, a Kolozsvári Magyar Opera fiatal tehetséges énekmûvésze alakítja. Rodolfót Pataki Adorján énekmûvész játssza, Schaunard szerepében Sándor Csabát, míg Marcello szerepében Popescu Emanuelt láthatja-hallhatja a közönség. További szereplõk: Szilágyi János, Mányoki László, Plesa Róbert, Peti Tamás Ottó. A február 22-én, csütörtökön este fél héttõl kezdõdõ elõadást Horváth József dirigálja. A produkciót Demény Attila állította színpadra.

Várjuk Önöket!


Nyomtat