A képeket is szeretném nyomtatni

Vendégmûvészek a Don Giovanniban

2017-11-19


Vendégmûvészekkel játssza november 23-án csütörtökön, este fél héttõl az Opera W.A. Mozart Don Giovanni címû kultuszdarabját.

Vendégmûvészekkel játssza november 23-án csütörtökön, este fél héttõl a Kolozsvári Magyar Opera W.A. Mozart Don Giovanni címû kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében.

Selmeczi György, az elõadás karmestere és rendezõje elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben elõtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a mûvészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi György.

Az elõadás szereplõi: SÁNDOR CSABA, DANIEL MATEIANU, COVACINSCHI YOLANDA, KELE BRIGITTA,  BARDON TONY, ANTAL LÍVIA, SZILÁGYI JÁNOS, KÖPECZI SÁNDOR

Az elõadás létrehozásában a rendezõ alkotótársai voltak: Lõrincz Gyula díszlettervezõ, Ledenják Andrea jelmeztervezõ, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergõ, Horváth Zoltán korrepetitorok, Kostyák Sz. Júlia súgó és Venczel Péter rendezõasszisztens.

Minden érdeklõdõt várunk szeretettel!


Nyomtat