A képeket is szeretném nyomtatni

A FLAUTO DOLCE együttes régizene koncertje a Redutban

2016-10-17


A Flauto Dolce együttes európai és hazai zenei remekmûveket felvonultató régizenekoncerttel lép fel október 21-én, pénteken este hat órától.

A Flauto Dolce együttes Kolozsvár 700. évfordulója alkalmából Elõdjeink zenéjébõl címmel barokk és rokokó zenét bemutató, európai és hazai zenei remekmûveket felvonultató régizenekoncerttel lép fel október 21-én, pénteken este hat órától az Erdélyi Néprajzi Múzeumban (Redut). A mûsorban elhangzik a fiatal, alig 18 esztendõs Monteverdi néhány szerelmi dala, két megzenésített Csokonai-vers, a Kájoni-kódex néhány kevésbé ismert olasz darabja, a Sepsiszentgyörgyi kézirat (1757) három magyar tánca, néhány Bengráf-komponálta verbunkos dallam, illetve a ritkán felhangzó Castello-kompozíció.

A mûsort az együttes mûvészeti vezetõje, Majó Zoltán konferálja. Társai e nem mindennapi elõadásban: Szabó Mária (furulyák), Miklós Noémi (csembaló) és Mihaela Maxim szopránénekes.

A kolozsvári Flauto Dolce együttes 2000-ben alakult Majó Zoltán kezdeményezésére a kolozsvári Zeneakadémián. Az együttes a hazai régi zene ápolását, megszólaltatását tartja küldetésének. Mihaela Maxim szopránénekes hangja remekül illik az együttes hangzásvilágába. A Flauto Dolce ez idáig több mint háromszázötven koncerten lépett föl, különbözõ rádió- és tévéfelvételeken, fesztiválokon szerepelt, számos hanglemezt jelentetett meg. Legutóbbi lemezük: Early Music from Romania, 1750–1850.

Az együttes gyakran fellép a Román Kulturális Intézet (ICR) eseményein.

2014 októberében különleges meghívottként részt vettek a tel-avivi The 5th International Early Music Seminaron, ahol koncerteztek és workshopokat is tartottak.

A Flauto Dolce együttes külföldön Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Izraelben, Magyarországon, Szlovákiában és Szerbiában lépett fel.


Nyomtat