2015-06-03

SPECTACOL-TRIBUT ADUS CULTURII PORTUGHEZE ÎN CADRUL STEPS



Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS a debutat marți, 2 iunie 2015, cu faimosul spectacol al lui Ceaikovski, ,,Lacul lebedelor”, pus în scenã, într-o viziune modernã, de cãtre Compania Quorum Ballet din Portugalia, în regia lui Daniel Cardoso.

Szép Gyula directorul Operei Maghiare din Cluj ieri în cadrul unei discuţii de masã-rotundã a declarat: ,,Vreau sã mulțumesc încã o datã pentru oportunitatea de a colabora în cadrul acestui festival. Opera Maghiarã oferã tot sprijinul sãu instituţional, atât în materie umanã şi profesionalã, cât oferã suport tehnic şi logistic”.

,,În România, dansul contemporan este asemeni unei cenușãrese. Prin acest festival, îmi doresc sã aduc în luminã aceastã formã de artã, poate cea mai completã din câte existã” - a punctat
Dan Sorin.


Daniel Cardoso regizor-coregraf a vorbit, ieri despre spectacolele sale puse în scenã în cadrul Festivalului STEPS.

,,Este vorba despre douã spectacole cu abordãri și coregrafii diferite, astfel spectatorii vor înțelege mai bine munca noastrã; cine suntem noi cu adevãrat. Cu ,,Lacul lebedelor” am încercat sã transpun un basm în societatea cotidianã; sã prezint o situație care se poate întâmpla în realitate. Poate cei din salã se vor identifica cu vreun personaj sau vor recunoaște o situație cu care s-au confruntat la un moment dat. Când am pornit aceastã companie, am știut cã vreau sã o fac în Portugalia. Sã fac ceva și pentru țara mea. Spectacolul ,,Correr o Fado”, pe care o sã aveți ocazia sã îl vizionați joi, este un tribut adus culturii portugheze”, a declarat Daniel Cardoso.

Spectacolul va avea loc în data de 4 iunie 2015, ora 19:00.

Vã aşteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER