2017-05-21

Spectacol de dans contemporan la Opera Maghiarã



Clujenii vor avea ocazia sã vadã douã spectacole inedite regizate de Melinda Jakab, ,,Revelaţia trupului", bazat pe fragmente din operele lui Sergei Rachmaninov și Sergei Prokofiev, respectiv binecunoscuta lucrare al lui Béla Bartók ,,Mandarinul miraculos". Dirijorul spectacolului este Zsolt Jankó.

În viziunea coregrafului, dansul este modalitatea prin care trupul și sufletul devin una, fãcând apel la acea forțã ancestralã, primarã: forța trupului. Acesta decide dacã dorim sau dacã meritã sã realizãm o acțiune. ,,Mișcarea corpului într-un spațiu influențeazã exteriorul, având astfel puterea de a induce schimbarea. Acest atuu trebuie exprimat și trãit prin intermendiul dansului, cu ajutorul cãruia putem intra în contact cu Sinele primordial, cu vechi instincte, cu moștenirea noastrã geneticã, pe care o pãstrãm din generație în generație încã de la începuturile rasei umane”, spune regizoarea Melinda Jakab.

Cele douã spectacole au în distribuție tinere talente remarcate la nivel național și internațional şi vor avea loc în data de 29 mai, de la ora 19:00, la Opera Maghiarã din Cluj.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (de luni pânã vineri, între orele 13.00-19.00 şi cu douã ore înainte de spectacol).







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER