2015-06-01

LACUL LEBEDELOR ÎN DESCHIDEREA FESTIVALULUI INTERNAÞIONAL DE DANS CONTEMPORAN - STEPS



Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan - STEPS debuteazã cu faimosul spectacol al lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor”, pus în scenã, într-o viziune modernã în regia lui Daniel Cardoso, de cãtre Compania Quorum Ballet din Portugalia. 

Spectatorii vor lua parte la o interpretare poeticã şi fantezistã, în care un azil de boli mintale este populat de fiinţe bizare, care întruchipeazã defectele şi virtuţile umane. Spectacolul va avea loc în data de 2 iunie 2015, la ora 18.00, la Opera Maghiarã Cluj.

O nouã zi se naşte dincolo de zidurile azilului. Înãuntru, nebunia a luat locul vieţii de zi cu zi, iar cei care trãiesc acolo au uitat cine sunt. Vocile şi dorinţele sunt înnãbuşite de pereţii acestui gigant şi tãcut exil. În Azil, asistentele sunt Reginele care comandã fiecare mişcare a trupului pacientului; în umbrã, o femeie curãţã dorinţele întunecate ale altora; şi un om - prizonier în propriul sãu trup şi propria sa nebunie - transformã visele sale despre pãsãri în corpurile pacienţilor. Precum o colivie în care pasãrea nu îndrãzneşte sã dea din aripi, Azilul este o colivie a oamenilor. O panã pluteşte pe coridor… În ziua aceea, un nou oaspete soseşte. Muzica pe care o aduce cu el întrerupe tãcerea. Sunetul muzicii se va rãspândi în exil. În Azil, vine şi Noaptea: ea picteazã pereţii în negru şi inundã aerul, precum apa care curge dintr-un lac fermecat şi întunecat. Braţele devin aripi şi degetele se transformã în pene… inimile somnambulilor se umplu de uimire, în timp ce trupurile pãsãrilor se învârtesc, iar muşchii umani fac salturi.
Între noapte şi zi, muzica va aduce decepţie, fascinaţie, seducţie şi nebunie. Cu toate cã, pe partea aceasta a Zidului, Azilul pare liniştit - ca reflexia unui Lac mincinos care ascunde sub apã mişcãri secrete.

În distribuție:

Dansatori principali: Elson Ferreira, Filipe Narciso, Inês Godinho, Inês Pedruco, Mathilde Gilhet si Margarida Costa.
Dansatori: Catarina Correia, Diana Pinto, Ester Gonçalves, Kim Potthoff, David Bernardino, Daniel Cascão, Filipe Baracho, Hugo Rodrigues
Dramaturgie: Ana Lazaro
Lumini: Daniel Cardoso
Scenografie: Hugo F. Matos si Daniel Cardoso
Costume: Liliana Mendonça
Video: António Cabrita
Tehnic: Hugo Franco and Rui Daniel Production: Raquel Vieira de Almeida

Regie artisticã şi coregrafie: Daniel Cardoso

Festivalului Internaţional de Dans Contemporan - STEPS realizat în parteneriat cu Opera Maghiarã Cluj, se adreseazã iubitorilor de muzicã şi dans. Aceştia sunt invitaţi sã descopere o lume complexã şi aflatã în permanentã reinventare plinã de pasiune, energie și ritm.  

BILETE pot fi achizţionate de la: standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional, pe site-ul biletmaster.ro.
Preţul biletelor este cuprins între 25-120 de lei.
Studenţii și elevii au reducere (pe baza carnetului vizat). Bilete cu preț redus pot fi achiziționate doar de la standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de
luni pânã duminicã). Fiecare spectacol are un numãr limitat de bilete cu reducere.

ABONAMENTE:
Abonament Full – include accesul la toate cele 7 spectacole – preţ: 120 lei
Abonament 5 Steps – include accesul la 5 spectacole (la alegere) – preţ: 100 lei
Abonamentele pot fi achiziţionate în numãr limitat doar de la Standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de luni pânã duminicã).







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER