2016-04-08

Douã debuturi în opera Carmen, la Opera Maghiarã din Cluj



Joi în 14 aprilie, de la orele 18.30, Opera Maghiarã din Cluj vã dã întâlnire cu nemuritoarea operã Carmen de Georges Bizet. Compusã la sfârșitul vieții compozitorului ,,opera operelor” a șocat publicul și criticii parizieni la premiera din 3 martie 1875. Subiectul, prelucrat de libretiștii Henri Meilhac si Ludovic Halévy dupã povestirea cu același nume de Prosper Merimée, a pãstrat atmosfera exoticã, senzualitatea nedisimulatã a personajului principal, finalul violent fapt ce a adus atingere moralei burgheze a vremii. Bizet a murit dupã trei luni de la premierã și nu a bãnuit notorietatea pe care o va cunoaște capodopera sa. Carmen reușit însã sã pãtrundã în conștiința publicului de pretutindeni fiind astãzi printre primele trei cele mai populare opere ale lumii.

Solistul Adorján Pataki va debuta în rolul lui Don José din opera Carmen. Dirijorul Szabolcs Kulcsár debuteazã de asemenea. În distribuție: Orsolya Veress (Carmen), Márton Fülöp (Escamillo), Lívia Chiuariu (Michaela), János Szilágyi (Zuniga), Florin Pop (Remendado), Ferenc Kovács (Dancaire), Yolanda Covacinschi (Frasquita), Barbara Balázs (Mercedes), Arnold Gergely (Morales) Cu participarea corului de copii al Operei Maghiare Cluj, dirijor Dalma Kovács.

Regia spectacolului poartã semnãtura reputatului om de scenã Ionel Pantea secondat de regizoarea Annamária Gombár. Alãturi de soliști, orchestra, corul, baletul în coregrafia lui Rareș Arcadie Cîmpean, și de Margit Witlinger cine semneazã scenografia și costumele, întreaga echipã de artiști ai Operei Maghiare v-au pregãti o searã de neuitat.

Vã așteptãm cu drag!
Spectacolul este supratitrat în limbile românã și maghiarã.







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER