2015-06-03

BALET PE MUZICÃ PORTUGHEZÃ FADO



În data de 4 iunie 2015, compania portughezã Quorum Ballet va prezenta un spectacol de dans contemporan pe bine cunoscuta muzicã FADO.

Spectacolul „Correr o Fado", în regia şi coregrafia lui Daniel Cardoso, este un tribut adus culturii portugheze, ilustrând şi o demistificare a conotaţiei melancolice şi nostalgice a muzicii Fado, prin intermediul dansului contemporan. Într-o multitudine de mişcãri, sunete şi senzaţii, dansatorii companiei Quorum Ballet îi poartã pe spectatori într-o cãlãtorie incredibilã prin arta şi istoria Portugaliei.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00, la Opera Maghiarã din Cluj.

O parte din decor simbolizeazã unul dintre aspectele cheie ale artei şi arhitecturii portugheze: plãcile prezente pe faţadele vechilor clãdiri din Portugalia. Dar cel mai important aspect al piesei este Apa. Rezervoarele de apã simbolizeazã douã lucruri foarte diferite: lacrimile vãrsate în timp ce se ascultã muzica Fado (în cea mai tradiţionalã formã a acestui stil muzical) şi apa din oceanul care înconjoarã Portugalia. Ideea oceanului este dusã pânã în punctul în care apa cade sub formã de ploaie pe toatã scena, iar dansatorii care interacţioneazã cu apa în rezervoare simbolizeazã furtunile trãite de strãmoşii noştri, în timp ce se aflau pe mare. Piesa duce spectatorii într-o cãlãtorie despre cultura portughezã, arãtând prin dans şi coregrafie toate acele aspecte care o definesc, într-o manierã creativã şi interactivã.


Regizor artistic: Daniel Cardoso
Coregrafie: Daniel Cardoso


Dansatori: Daniel Cardoso, Elson Ferreira, Ester Gonçalves, Filipe Narciso, Inês Godinho, Kim Potthoff si Mathilde Gilhet
Scenografie: Daniel Cardoso, Hugo F. Matos
Lumini: Paulo Correia
Tehnic: Hugo Franco e Rui Daniel
Costume: Storytailors


INFORMAȚII UTILE:

BILETE pot fi achizţionate de la: standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, de la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional, pe site-ul biletmaster.ro.
Preţul biletelor este cuprins între 25-120 de lei.
Studenţii și elevii au reducere (pe baza carnetului vizat). Bilete cu preț redus pot fi achiziționate doar de la standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de
luni pânã duminicã). Fiecare spectacol are un numãr limitat de bilete cu reducere.

ABONAMENTE:
Abonament Full – include accesul la toate cele 7 spectacole – Preţ: 120 lei
Abonament 5 Steps – include accesul la 5 spectacole (la alegere) – Preţ 100 lei
Abonamentele pot fi achiziţionate în numãr limitat doar de la Standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de luni pânã duminicã).







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER