2018-03-15

Vendégművészek a ToscábanCarmen Gurban, a Kolozsvári Román Nemzeti Opera neves énekművésze játssza a címszerepet, Scarpiát a nemzetközlieg elismert operaművész Krum Galabov, míg Mario Cavaradossit Pataki Adorján, a Magyar Opera népszerű tenorja alakítja a március 22-ei Toscában. A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli előadását Horváth József vezényli, rendezője Katona Zs. József. Giacomo Puccini Tosca című remekművét március 22-én este fél héttől tekintheti meg a közönség az opera nagytermében.

Puccini tevékenységében fonódik össze a bel canto gördülékenysége és a verizmus valóságközelisége, de míg a verizmus hirdetőit elsősorban és mindenekelőtt az ,,élethez való hűség” érdekelte, addig Puccini számára a szépség volt a végső értékmérő.

Az operairodalom egyik legismertebb darabjában a szabadság eszméje és a szenvedélyes szerelem száll szembe a hatalommal és a cselszövéssel, de a feloldozás elmarad: a hősök sorsa tragikus véget ér. 

Az előadás szereplői: Carmen Gurban (Tosca), Krum Galabov (Scarpia), Pataki Adorján (Mario Cavaradossi), Gergely Arnold (Cesare Angelotti), Mányoki László (A sekrestyés), Rigmányi István (Spoletta), Naphegyi Béla (Sciarrone), Kerekes Mária (Pásztorfiú), Peti Tamás Ottó (Börtönőr) 

Az előadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE