2017-06-19

Ünnepi gálakoncerttel zárja az évadot a Magyar Opera



Ünnepi gálakoncerttel zárja a 2016/2017-es évadot június 25-én, vasárnap este 18 órától a Kolozsvári Magyar Opera. Az eseményen olyan díszmeghívottak lépnek fel, mint Robert Smi¹èík, a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Énekverseny gyõztese, Kis Radu, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató kolozsvári születésû nyertese, valamint a budapesti népszerû, fiatal tenor, Czikora István László.
,,Az évad tükre lesz az idei ünnepi gálakoncert, amelyet a jelentõsebb elõadásokból kiemelt részletekbõl állítottunk össze” - hangsúlyozta Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. Az évadzáró koncerten Jankó Zsolt és Kulcsár Szabolcs vezényel. Rendezõ: Gombár Annamária. Az est házigazdája Mányoki László.

Az ünnepi gálán a meghívottak mellett az Opera mûvészeit láthatja-hallhatja a közönség, így Ádám Jánost, Balázs Borbálát, Barabás Zsuzsát, Bardon Tony-t, Bogoi Vioricát, Egyed Apollóniát, Fülöp Mártont, Fülöp Tímeát, Gergely Arnoldot, Gergely Eleket, Hary Juditot, Mányoki Bencét, Nagy Szilvia Klárát, Pataki Adorjánt, Peti Tamás Ottót , Rétyi Zsombort, Sándor Árpádot, Szabó Leventét, Székely Zsejkét, Varga Attilát, Veress Orsolyát, Vigh Ibolyát és Vlad Sebastiant. Az est folyamán a Kovács Dalma karvezetõ által felklszített gyermekkórus is színpadra lép. Közremûködik a Magyar Opera ének-, balett- és zenekara.

A Kolozsvári Magyar Opera örökös tagja címek mellett átadják az intézmény legendás szopránjának emlékére alapított Albert Annamária Emlékgyûrût; az elismerést tehetséges nõi énekmûvészek kapják meg évente. Átadásra kerül ugyanakkor az intézmény mûvészeti tanácsa javaslatára ebben az évben alapított Rónai Antal-díj, amelyet fiatal férfi operaénekeseknek ítélnek oda.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE