2017-01-17

Strauss-koncert január 19-én és 22-én a Kolozsvári Magyar OperábanStrauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 19-én 19 órától látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt Mesél a bécsi erdõ címû hangversenyre. A koncertet mûsorára tûzte még az intézmény január 22-én (Nyugdíjas bérlet) 19 órától. Idõsebb és ifjabb Johann Strauss mûvei mellett Josef Strauss, Lehár Ferenc, Vittorio Monti alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közremûködik Csergõ Domokos (xilofon) az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idõsebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, õ emelte a keringõt elsõként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja elõtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Mûveit zenei magabiztosság és derûs lendület jellemzi.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE