2018-01-21

Selmeczi György vígoperája újra színpadon



Újra mûsorára tûzte január 25-én este fél héttõl új kortárs darabját a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat Novák Eszter rendezésében Selmeczi György Boldogasszony lovagja  címû vígoperáját mutatja be a nagyszínpadon. Az elõadást Kulcsár Szabolcs dirigálja.

,,A történet egyszerre szórakoztató, mulatságos és felemelõ. A zene emberközpontú, örömet nyújt a kevésbé zeneértõ hallgatónak, de egyszersmind a kulináris áthallásokra és a zenében rejlõ humorra nyitott fülnek is. Újabb bizonyíték a nagyközönség számára, hogy a kortárs zene nem egyenlõ az élvezhetetlennel“ – nyilatkozta Novák Eszter, a darab rendezõje.

Az elõadásban Kovács István / Sándor Csaba, Laczkó Vass Róbert, Szilágyi János, Wittinger Gertrúd, Antal Lívia, Szabó Levente, Rétyi Zsombor és Peti Tamás Ottó látható.

Az elõadás létrehozásában a rendezõ alkotótársai voltak: Ianis Vasilatos díszlettervezõ, Florina Bellinda Vasilatos jelmeztervezõ, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Ferenczi Endre hangversenymester, Incze G. Katalin, Mazarin Vanda korrepetitorok és Kováts Andrea rendezõasszisztens.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE